Интересни факти за любимите ни коледни филми

Интересни факти за любимите ни коледни филми

Въпреки че Коледа мина, студеното време навън предразполага към гледане на коледни филми отново и отново. Има филми, които сме гледали хиляди пъти, но продължаваме да ги гледаме отново и отново. И въпреки това има интересни факти за тези филми, които не знаете и не сте забелязали. 

Гринч

Този филм е с продължителност 104 минути, а 40 от тях са направени само със специална графика. Нещо повече, в някои сцени Макс, вярното куче на Гринч всъщност е майсторски нарисувано 3-D анимирано куче.

Кучето, което играе Макс, всъщност е женско куче, на име Кели. 

Джим Кери прекарва общо 92 дни в костюма на Гринч, докато целият процес на снимане отнел една година.

Това е първият филм от 1939 г. насам, в който толкова голям брой герои са с тежък грим. Преди това тази титла е принадлежала на Магьосника от Оз.

Чарли и шоколадовата фабрика

Мерилин Менсън се явява на прослушване за ролята на Уили Уонка, но в крайна сметка тя е дадена на Джони Деп. По-късно Деп признава, че албумът на Менсън The Golden Age of Grotesque влияе върху избора на стила на облеклото на главния герой.

Актьорът Deep Roy трябвало да повтори едни и същи движения няколкостотин пъти пред камерата, за да изиграе всяка Oompa Loompa. Заплатата му била увеличена до 1 милион долара за това.

40 истински катерици били специално обучени за една сцена от филма.

Сам вкъщи

Робърт Де Ниро можел да получи ролята на крадеца Хари Лайм, но той отказал да участва във филма. В крайна сметка персонажът е изигран от Джо Пеши.

Целият интериор на дома е изпълнен с Коледа, но не само заради декорациите - дори изборът на цвят за стени и цялостния декор на дома е в комбинациите от червено и зелено, които се считат за коледни цветове. Дизайнерите го направили умишлено, за да поддържат духа на зрителите.

Тарантулата на лицето на един от крадците, Марв, всъщност е истинска. Даниел Стърн позволил на създателите на филма да поставят този паяк на лицето му, въпреки факта, че насекомото било отровно. 

В една от сцените Кевин поръчва пица по телефона, което не би трябвало да работи, тъй като в сцената непосредствено преди нея бащата на Кевин не можеше да се свърже с него по телефона. 

Семейството на Кевин тръгва на пътешествие сутрин, но от прозорците на самолета виждаме тъмно небе.

Полярен експрес

В началото на филма покрай къщата на главния герой минават няколко вагона на влака. Но в следващата сцена, когато момчето излиза навън, първият вагон стои точно пред входната му врата.

Когато главният герой се качи на Полярния експрес, часовникът показва 23:55. Това време не се променя до края на филма.

Главният герой никога не се нарича с името си по време на целия филм.

В същото време Hero Boy е изигран от 3 актьори. За създаването на филма е използвана технология за улавяне на движение - Том Ханкс и Джош Хътчърсън участвали във въплъщението на образа на Hero Boy. Гласът на героя принадлежи на Дарил Сабара.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay