Проучване показва, че гледането на страшни филми всъщност може да ви помогне да отслабнете

Проучване показва, че гледането на страшни филми всъщност може да ви помогне да отслабнете

Ако се чувствате виновни за това, че сте развалили диетата си и сте хапнали шоколад, просто включете телевизора.

Изследователи от Университета в Уестминстър са открили връзка между сърдечния ритъм на човек, докато гледа филм на ужасите и горенето на калории.

Учените от университета Уестминстър, ръководени от д-р Ричард Макензи, проведоха проучване, което разкри, че 90-минутен филм на ужасите може да ви помогне да изгорите до 113 калории, същото количество калории, които бихте изгорили в 30-минутна разходка или 15 -минутна тренировка.

Изследователите измерват нивата на пулс, прием на кислород и издишване на въглероден диоксид.Те открили, че страшните филми предизвикват засилване на сърдечния ритъм.

"Тъй като пулсът се ускорява и кръвта се изпомпва в тялото по-бързо, тялото преживява прилив на адреналин”, обяснява Макензи, специалист по клетъчен метаболизъм и физиология.

Този бърз прилив на адреналин, отделен в кратки моменти на силен стрес (или в този конкретен случай, страх) намалява апетита и повишава базалния метаболитен темп, което води до по-голяма загуба на калории.

Средната загуба на калории на филм е 113 калории, но имайте предвид, че има някои филми,които помагат да се изгорят още повече калории. Ето и първите три в класацията за филми, изгарящи калории (всички те са класика):

1. Блестящият - 184 калории

2. Челюсти - 161 калории

3. Екзорсистът - 158 калории

Тези 3 филма имат многобройни сцени, които предизвикват увеличаване на сърдечната честота и ви дават бърз адреналин, който изгаря калории. Но ако тези филми са твърде страшни за вас, винаги можете да изберете по-леки опции като Paranormal Activity (111 ккал), The Blair Witch Project (105 ккал) и The Texas Chain Saw Massacre (107 ккал).

Имайте предвид, че това изследване се базира на броя на калориите, които можете да изгорите. Така че, ако искате да опитате, старайте се да не прекалявате с пуканките, шоколада и колата, докато гледате филма. И не затваряйте очи на страшните сцени, все пак в този случай страхът е добър за вас!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay