Този киш без коричка е идеален за късна закуска или вечеря, поднесен със зелена салата отстрани. Можете сами да нарежете брюкселското зеле с остър нож или да потърсите предварително настъргани кълнове с други готови зеленчуци в местния магазин за хранителни стоки. Обичаме опушения вкус на бекона, но панчетата е лесен заместител.
Съставки:
-
4 резена бекон, едро нарязан
-
1 1/4 чаши настъргано брюкселско зеле
-
3/4 чаша нарязан лук, плюс още за гарнитура
-
7 големи яйца
-
3/4 чаша сметана
-
4 супени лъжици дижонска горчица
-
3/4 чаена лъжичка чесън на прах
-
1/2 чаена лъжичка лук на прах
-
1/4 чаена лъжичка сол
-
1/4 чаена лъжичка смлян пипер
-
1 чаша настъргано сирене Чедър
-
Загрейте фурната до 200°С. Покрийте тава за пай със спрей за готвене.
-
Поставете бекон в незагрят голям незалепващ тиган; гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато станат хрупкави, 7 до 10 минути. Прехвърлете върху покрита с хартиена кърпа чиния с помощта на решетъчна лъжица. Запазете 1 супена лъжица в тигана; изхвърлете останалите капки.
-
Добавете брюкселско зеле и лук в тигана; гответе на среден огън, като разбърквате често докато зеленчуците омекнат, 3 до 4 минути.
-
Разбийте яйцата, сметаната, горчицата, чесъна на прах, лука на прах, солта и черния пипер заедно в голяма купа. Добавете бекона, сместа от брюкселско зеле и чедъра; разбъркайте, докато се смесят добре. Изсипете сместа в подготвената форма за пай.
-
Печете, докато центърът се стегне и краищата станат бухнали и леко златисти, 30 до 35 минути. Оставете да се охлади в тигана върху решетка за 10 минути. Гарнирайте с допълнително лук и черен пипер, ако желаете.
0 | 0 |