„Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г.

Над 100 активни участници се включиха в търсенето на книгата на 2021 г., а големият победител получи 3 специални награди

„Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г.

Виктория Бешлийска получава признанието на зрителите на "Библиотеката" с романа "Глина", определен за най-добрата книга на 2021 г. Авторката смята този приз за най-силното отличие на романа.

Предаването на БНТ "Библиотеката" получи много и разнообразни отговори на въпроса "Коя е книгата на 2021 г. ?”, което показва колко различна и колко четяща е аудиторията на продукцията. В гласуването на БНТ се включиха на 100 активни участници с разнородни предложения за книги, сред които: "Absolvo te" от Георги Бърдаров, "Опашката" на Захари Карабшлиев, "Дъждът оставя следи" от Александър Чобанов, "Пасиансът на архангелите" от Мария Лалева, "Затрупана София", "Завинаги твой - писмата на Винсент Ван Гог", "Попитайте Сара Грос", както и поетичните книги "Писма на Омар до бъдещата му съпруга" и "След три минути". 

„Глина“ на Виктория Бешлийска е книгата на 2021 г.

Голямата награда - комплект нови книги, представяни в "Библиотеката", заедно с 3-месечен абонамент за най-голямата платформа за аудио книги у нас, както и романа "Глина" със специално посвещение от авторката Виктория Бешлийска спечели Евгения Георгиева от гр. Пирдоп. Единствено тя, номинира освен български и чуждестранен роман: "Глина" и "Островът на изгубените дървета" от Елиф Шафак. 

Още много поощрителни награди и изненади ще очакват зрителите на "Библиотеката".


1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay