7 ежедневни дейности, които водят до появата на бръчки

Ще се изумите, щом разберете кои са те!

7 ежедневни дейности, които водят до появата на бръчки

Всяка дама се старае да избегне появата на бръчки така, че те да се появят във възможно най-късен етап от живота ѝ. Колкото и да се стараем, обаче, каквито и кремове и мазила да използваме, този процес все пак е необратим.

Обикновено тези издайници на възрастта се появяват първо около очите и по челото. Има някои всекидневни навици, които всяка от нас върши, но вероятно няма представа, че са "развъдник” за досадните бръчки.

Вижте кои са дейностите, които водят до появата на кожните несъвършенства, и се постарайте да ги избягвате.

1. Премахването на грима

7 ежедневни дейности, които водят до появата на бръчки

Докато маслата, които се съдържат в продуктите са отстраняване на грим, могат да бъдат полезни, защото поддържат хидратацията на кожата, постоянното търкане на тампончето по нея води до съвсем различен резултат. Кожата около очите е много по-тънка отколкото в останалата част от лицето, затова трябва да внимавате с премахването на сенките, спиралата и очната линия.

Поставете малко количество от лосиона за премахване на грим върху клепачите за известно време и чак след това започнете да го отстранявате с тампона. Ако пък използвате мокри кърпички, можете да ги намокрите допълнително с вода, в случай че не са достатъчно влажни.

2. Скубане на веждите

7 ежедневни дейности, които водят до появата на бръчки

Особено ако си правите кола маска на веждите, ефектът е просто разрушителен за кожата. Степента на нагрятост на топлата кола маска не е полезна, а горещината от нея навлиза във всяка една пора. Освен това жестокото скубане в тази нежна област от лицето влияе зле на кожата.

Най-добре е да използвате пинцета и сами да поддържате веждите си красиви, за да не ви се налага да се подлагате на горе описаното мъчение всеки месец.

3. Изкуствените мигли
Всяка дама иска да има дълги мигли, но не всяка една от нас притежава този природен дар. Изкуствените мигли обаче не служат само за разкрасяване. Колкото и да не ни се иска, трябва да си признаем, че те са вредни за очите.

Премахването им може да бъде лесно и безболезнено, но има и случаи, в които здравото залепване причинва прекалено дърпане, което не е никак добра идея. Особено когато искате да се отървете от тях по средата на вечерта и не разполагате с чистител за премахване на изкуствени мигли.

4. Контактни лещи
Повдигате горния клепач. Издърпвате долния. Навеждате главата настрани. Повдигате веждите си колкото се може по-високо… Това упрежнение е познато на дамите, които носят лещи. Но то е особено изморително за кожата и очите.

Не че има друг начин, по който да поставите лещите, но би било добре, ако внимавате да не повдигате клепача, както и веждите си, толкова много. Ограничете движенията, изпълнявайте ги бавно и внимателно.

5. Липсата на слънчеви очила

7 ежедневни дейности, които водят до появата на бръчки

Всички знаем колко неприятно е примижаването срещу слънчевите лъчи, което причинява сбръчкване на челото. То, от своя страна, води до "ефективната” поява на бръчки.

Слънчевите очила предпазват очите от постоянното присвиване, а освен това с тях зрението ви в слънчевите часове на деня ще бъде далеч по-добро. Ще ви предпазят от ултравиолетовите лъчи, които са враг номер едно на гладката кожа. Трябва, обаче, да носите професионални слънчеви очила, купени от оптика, а не такива, които се продават на обикновените сергии, защото в по-голямата си част те нямат същите защитни функции.

6. Неизползването на слънцезащитен крем
Не прибягвайте до него само на плажа. Най-добре е да залагате на 30-ти фактор за ежедневна употреба дори когато не се намирате на морето и уж не се излагате толкова на вредното влияние на слънчевите лъчи.

7. Позицията по време на сън
Сънят изобщо не ви разкрасява, ако позицията на тялото по време на сън е по корем или на една страна. Ако спите, като сплесквате лицето си във възглавницата в продължение на 6-8 часа, вие учтиво каните бръчките в кожата си. Най-добре се научете да спите по гръб.

За още съвети на тема красота, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay