Веднъж завинаги: трябва ли да миете лицето си сутрин или не?

Трябва ли да миете лицето си сутрин? Ето какво препоръчват професионалистите.

Веднъж завинаги: трябва ли да миете лицето си сутрин или не?
Pexels

Всеки мие лицето си по различен начин. Някои хора се кълнат в ексфолиращо измиване, докато други избират нежен почистващ продукт. Някои предпочитат кремове, други гелове. Без значение какво избирате, остава въпросът: Колко често трябва да миете лицето си ?

За да хвърлим малко светлина върху често задавания въпрос, ще ви предложим една точка, която може да вземете предвид.

Трябва ли да миете лицето си сутрин?

Някои типове кожа, особено сухи и чувствителни, могат да се възползват от обикновено изплакване с вода сутрин, вместо пълно почистване. 

Въпреки това, предлагаме да се обмисли сутрешно измиване в името на ефикасността на серума. Вижте, когато нанасяте тежки нощни кремове и масла върху лицето вечер, обикновено пръскане с вода може да не ги отмие напълно. 

Този оклузивен слой може дори да блокира проникването на други съставки в кожата и да действат магически, като витамин С, например. За да работи тази популярна избелваща съставка, тя трябва да може действително да достигне до кожата. 

Така че измиването на всички остатъчни слоеве за грижа за кожата от предната вечер може да помогне на този серум (и други продукти, които използвате сутрин) да бъдат още по-ефективни. 

Като се има предвид това, не е нужно първо да правите двойно почистване с мицеларна вода или масло за почистване, тъй като няма упорит SPF или грим за премахване. Просто напръскайте лицето си с вода, нанесете почистващия продукт и следвайте останалата част от нормалната си сутрешна рутина.

Ако забележите, че кожата ви започва да изсъхва, помислете за преминаване към хидратиращ гел или крем за почистване, ако все още нямате такъв. 

Веднъж завинаги: трябва ли да миете лицето си сутрин или не?Pexels

Винаги трябва да слушате собствената си кожа. Продължете и пропуснете сутрешното почистване, ако откриете, че кожата ви е супер суха или раздразнена. Има обаче ползи от почистването на кожата ви сутрин, включително създаването на свежо платно за локални активни вещества като витамин С. 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay