Всичко, което трябва да знаете за химическия пилинг за лице

Всичко, което трябва да знаете за химическия пилинг за лице
Canva

Химическият пилинг е комбинация от различни химикали, които са предназначени да помогнат за отстраняването на горния слой на кожата, за да се разкрие по-здрава кожа. Има няколко различни вида химически пилинг и всеки от тях се бори с различни кожни проблеми. Пилингът с гликолова киселина е чудесен за ексфолиране, тъй като прониква дълбоко в кожата. Този с млечна киселина се извлича от мляко и е подходящ за чувствителна и суха кожа. Имаме и пилинги със салицилова киселина, TCA пилинги, ретинолови пилинги и много други и всеки може да се използва самостоятелно или в комбинация, в зависимост от нуждите на кожата.

Ето някои основни аспекти, които трябва да знаете за химически пилинг за лице:

Типове химикали

Съществуват различни видове химикали, които се използват за пилинг, като гликолова киселина, салицилова киселина, трихлоруксусна киселина (TCA) и други. Различните киселини имат различни свойства и се използват за различни кожни проблеми.

Подготовка на кожата

Преди процедурата може да се изисква подготовка на кожата, като използване на определени продукти или ограничаване на излагането на слънце за избягване на хиперпигментация.

Процедурата

Химическият пилинг се извършва от лицензиран здравен специалист. Процедурата включва нанасяне на химикал върху кожата, който извършва ексфолиация. Времето за прилагане и типът киселина зависят от индивидуалните нужди на пациента.

Изглаждане на бръчки и фини линии

Химическият пилинг може да бъде ефективен при изглаждането на фини линии и бръчки, като стимулира производството на колаген и еластин в кожата.

Време за възстановяване

Възстановяването след процедурата може да варира в зависимост от типа и интензивността на пилинга. Обикновено се очаква леко зачервяване и лющене на кожата.

Рискове и странични ефекти

Възможни странични ефекти включват временно зачервяване, лющене, чувствителност и поява на пигментни промени. Възможни са и по-рядки, но сериозни усложнения, като инфекции и ожилвания.

Следпроцедурни грижи

След процедурата се препоръчва спазване на инструкциите на специалиста и използване на подходящи продукти за грижа за кожата, включително слънцезащитен крем.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay