Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Маслото от шеа се извлича от ядките на дървото Карите, или още както е известно: Шеа или "Маслено дърво”, което расте в Африка. Маслото от шеа е твърдо, когато е на стайна температура, но лесно се втечнява. То е с цвят на слонова кост. Дървото, от което се добива маслото от шеа, е свещено за местните жители на регионите, в които расте, а в останалата част на света маслото е наричано "женско злато”. Това наименование е абсолютно заслужено, тъй като маслото от шеа има многобройни ползи за кожата и косата.

Ето няколко от тях:

Подходящо е за всеки тип кожа

Едно от най-големите предимства на маслото от шеа е, че е подходящо за почти всеки тип кожа. То е натурално, затова не предизвиква алергии и други нежелани реакции. Тъй като не съдържа никакви вредни химикали, маслото от шеа не запушва порите и не изсушава кожата.

Чудесен овлажнител е

Маслото от шеа е толкова популярно в света на козметиката, благодарение на факта, че е един от най-добрите овлажнители. Това масло е богато на мастни киселини като палмитинова киселина, стеаринова киселина, олеинова киселина и линолова киселина. Също така създава естествена бариера между кожата и околната среда, като задържа влагата в кожата и я предпазва от изсушаване.

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Има противовъзпалителни свойства

Употребата на масло от шеа може да помогне да се сведе до минимум дразненето на кожата, причинено от околната среда, като сухо време, както и възпалителни състояния на кожата, като екзема.

Може да помогне за намаляване на появата на фини линии и бръчки

Маслото от шеа подпомага производството на колаген и насърчава регенерирането на клетките, намалява появата на фини линии и бръчки и прави кожата по-гладка.

Не омазнява кожата

Маслото от шеа съдържа линолова и олеинова киселина, които се балансират взаимно. Благодарение на това, то се абсорбира бързо от кожата и я хидратира, без да я омазнява.

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Успокоява раздразнения скалп

Противовъзпалителните свойства на маслото от шеа могат да помогнат за намаляване на зачервяването и дразненето на скалпа. Освен това, то прави сухата и накъсана коса гладка и красива.

Основателката на The Body Shop, Анита Родик, започва да влага масло от шеа в продуктите си през 1994 г.. Маслото се доставя от кооператив на жени производители в Гана по програмата Community Trade, която стартира през 1987 година. The Body Shop заплаща справедлива изкупна цена на фермерите, с цел подпомагане развитието на местните общества. От тогава до днес, екипът на The Body Shop търси природни съставки от различни кътчета на планетата и грижливо създава висококачествена козметика.

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Ето как да се грижите за кожата си с помощта на масло от шеа в 5 стъпки:

1. Да започнем с измиването на косата

Първата стъпка в бюти рутината винаги е почистването. Започнете с измиването на косата, като изберете лек и хидратиращ шампоан за коса, обогатен с масло от шеа. Нежната почистваща формула овлажнява, подхранва и възстановява косата. След употреба тя е гладка и възстановена.

2. Подхранване на косата

Маската за коса е стъпка в грижата за красотата, която не бива да се пропуска. За да намалите цъфтенето на косата и да я направите по-здрава, заложете на дълбоко подхранващата маска за коса шеа.

3. Да подхраним и кожата

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Преминете към грижата за тялото, като овлажните кожата си с подхранващо масло за тяло шеа, което се разнася лесно, абсорбира се бързо и я прави по-мека и гладка след всяка употреба.

4. Красиви ръце

Всяка дама иска да има красиви и нежни ръце, за което е необходима специална грижа, особено през зимните месеци. Погрижете се за кожата на ръцете с крем за ръце, обогатен с шеа. Благодарение на леката формула, кремът се абсорбира бързо, като омекотява и предпазва кожата на ръцете. Насладете се на мека и гладка кожа и деликатен аромат.

5. Чисто масло от шеа

Грижа за кожата в 5 стъпки с масло от Шеа

Маслото от шеа има редица приложения - може да се използва върху тялото, косата, лицето, устните. Изберете 100% натурално масло от шеа, което незабавно успокоява и премахва чувството на сухота, сърбеж и опъване на кожата. Подхранва и възстановява сухата коса и омекотява устните.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay