Как да се отървете от подкожните пъпки?

Всеки знае колко отвратителни са те

Как да се отървете от подкожните пъпки?

Всяка сутрин, преди да започна да се гримирам, оглеждам лицето си за пъпки, бръчки, линии и т.н. Първото нещо, което казах днес, беше "о,не". На лицето ми се бяха появили няколко ужасни, болезнени подкожни пъпки. Знаете какво представляват- твърди подутини, които се крият под кожата.

Както повечето пъпки, подкожните също са резултат от комбинация на бактерии, запушени пори и прекомерно отделяне на мазнини. Това, което ги отличава е, че те са дълбоко под повърхността на кожата. Това ги прави много по-болезнени и остават там в продължение на седмици, дори месеци.

За хората, които често страдат от подкожните пъпки, все пак има надежда. Те могат да бъдат избегнати чрез пиене на лекарства, които намаляват омазняването на кожата или пък влияе на бактериите. Антибиотиците убиват тези бактерии, които всъщност причиняват ужасяващата болка, а противозачатъчните хапчета намаляват омазняването на кожата.

Ако се опитвате да се отървете от тях вкъщи с няколко слоя мазила, това определено не е начина. Правилният начин е да изкарате пъпката на повърхността на кожата, за да излезе гнойта. Можете накарате пъпките да се покажат с топли компреси. Стискате ги, гнойта излиза от лицето ви и забравяте този неприятен спомен.

Ако искате по-бързо да се отървете от такава пъпка има и друг начин, чрез който ще изчезне точно за един ден. Трябва да отидете на дерматолог, който със стерилна игла ще пробие пъпката и ще инжектира кортизон (кристален кортикостероиден хормон, който намалява възпаленията). По този начин пъпката ще се свие и ще изчезне изключително бързо. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay