Как пиенето на чай Сенча помага на японските жени да имат подобна на порцелан кожа

Как пиенето на чай Сенча помага на японските жени да имат подобна на порцелан кожа

Японките са добре известни със своята безупречна кожа и някои от триковете, които използват, за да я постигнат, са доста необичайни. Например някои жени в Япония използват треньор на клепачи, който прилича на чифт рамки за очила обърнати надолу, за да получат красиви клепачи. Но ако все още не сте готови да изпробвате някои от тези иновации, нещо толкова просто като чаша чай Сенча може да направи кожата ви по-здрава. Този популярен японски чай идва с толкова много ползи за красотата, че ще ви накара да преразгледате някои от продуктите си за грижа за кожата.

Ние се възхищаваме на красотата на японските жени и ще споделим с вас тайните зад това вкусно средство за здраве и красота.

1. Може да забави стареенето на кожата

Докато състоянието на кожата ви се влияе главно от генетиката, има няколко неща, които можете да направите, за да поддържате кожата си по-дълго свежа. Включването на чаша чай Сенча към ежедневното ви хранене ще осигури на кожата ви антиоксиданти, които могат да я предпазят от щети, причинени от свободните радикали. Това от своя страна може да помогне на кожата ви да остане без бръчки за по-дълго, тъй като свободните радикали могат да причинят преждевременни фини линии и пигментация. Високите нива на антиоксиданти в зеления чай също могат да подмладят умиращите клетки на кожата, придавайки на кожата ви красив блясък.

2. Може да намали омазняването на кожата 

Зеленият чай е богат на танини, специални биомолекули, които могат да повлияят на производството на себум, което води до естествено матирана кожа. Повечето продукти за грижа за кожата, насочени към мазна кожа, премахват само излишния себум от повърхността на кожата, но зеленият чай всъщност може да се насочи към корена на проблема и да накара кожните клетки да сведат до минимум производството на масла. Това може да бъде от полза за цялостното здраве на кожата ви, тъй като излишното масло може да запуши порите, което в крайна сметка може да доведе до акне и пъпки. 

Как пиенето на чай Сенча помага на японските жени да имат подобна на порцелан кожа

3. Изчиства запушените пори

Лекарите често предписват скъпи антибиотици или специални кремове за лечение на пъпки и раздразнена кожа и някои от тези лечения могат да причинят нежелани странични ефекти. Чаша вкусен чай Сенча може да е отговорът на много от проблемите на кожата ви и за разлика от лекарствата няма да ви разстрои стомаха. Това естествено и достъпно лечение на акне също може да се справи с подуването, защото неговите противовъзпалителни съединения могат да се борят с бактериите, които запушват порите.

4. Намалява подпухналостта и зачервяването

Тъй като зеленият чай съдържа кофеин, той може да свие кръвоносните ви съдове, като спомогне за намаляване на торбичките под очите и тъмните кръгове. Също така може да озари кожата ви, като я прави блестяща и подмладена. Благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти, зеленият чай помага да се премахнат токсините от тялото ви, което от своя страна прави кожата ви по-здрава.

5. Служи като естествен слънцезащитен крем

Ежедневното пиене на чаша зелен чай може да сведе до минимум щетите, причинени от UV лъчите. Поради високото си ниво на бензоена киселина, чаят Сенча може да се използва като естествен слънцезащитен крем и може да лекува определени кожни заболявания, причинени от слънчеви изгаряния.

6. Може да намали пърхота

Въпреки че пърхотът често се смята за проблем с косата, всъщност това е кожен проблем, тъй като се причинява от кожата на скалпа, която е твърде мазна или прекалено суха. Зеленият чай може да успокои и подхрани скалпа ви и да го предпази от бактерии и пърхот. Също така може да ви помогне да се борите с косопада и да предпазите кожата на скалпа си от сърбеж и дразнене.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay