Колко дълго трябва да миете лицето си? Отговорът ще ви шокира!

Колко дълго трябва да миете лицето си? Отговорът ще ви шокира!
Pexels

Въпреки че инвестирането във висококачествени продукти за грижа за кожата е важно, трябва да знаете и как да  използвате тези продукти. Навици като прилагане на рутината ви в определен ред и преминаване през активни съставки, като ретинол и ексфолианти, могат да направят всичко различно. 

Дори начинът, по който миете лицето си, може да промени или да наруши рутината ви, колкото и просто да звучи. Ето как да постигнете най-добри резултати от вашия почистващ препарат, според дерматолози. 

Някои хора казват, че трябва да оставите измиващия крем за лице за 30 секунди, други казват две минути, а някои твърдят, че това дори няма значение. Какъв е правилният отговор? Според дерматолози това не е универсална стъпка. 

В идеалния случай се препоръчва да измиете лицето си поне 30 до 60 секунди. Това е достатъчно време, за да премахнете мръсотията, маслото и примесите от кожата си, без да я изсушавате прекалено.

Защо този диапазон? Е, някои хора използват масло за почистване, за да премахнат замърсяванията, грима и SPF, преди да се измият с формула на водна основа (рутина, наречена двойно почистване). За тези хора 30 секунди трябва да стигнат. Но ако използвате само един почистващ препарат, за да премахнете всичко, не забравяйте да го масажирате в кожата си за цяла минута, за да разтворите наистина цялата мръсотия.

Друго предупреждение: Ако използвате активен почистващ препарат със съставки като AHA или BHA (ексфолиращи киселини) или бензоил пероксид, тогава трябва да го задържите за 60 секунди, за да сте сигурни, че тези съставки действат. (В противен случай вие буквално измивате тези активни вещества в канализацията.) Може да искате да използвате тези специални почистващи препарати само два до три пъти седмично, за да предотвратите изсушаването на кожата си, но ще искате да извлечете максимума от тях, когато отдайте се.

Колко дълго трябва да миете лицето си? Отговорът ще ви шокира!Pexels

Няколко допълнителни съвета за почистване: 

  • За тези с много чувствителна или склонна към розацея кожа, не забравяйте да се придържате към нежни почистващи препарати и да миете лицето си само веднъж дневно, ако е възможно.
  • За всички останали два пъти дневно е добре. За сутрешното измиване започнете с нежен почистващ препарат, а не с нещо активно. 
  • Избягвайте прекомерното търкане на кожата, вместо това нанасяйте почистващия препарат с нежни движения на върховете на пръстите. 
  • Уверете се, че сте добавили малко вода към ръцете и лицето си, преди да нанесете почистващ препарат, за да емулгирате формулата. 
  • Винаги овлажнявайте кожата след почистване. 
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay