Прекомерната употреба на алкохол през празниците води до проблеми като тъмни кръгове, розацея и подпухналост

Прекомерната употреба на алкохол през празниците води до проблеми като тъмни кръгове, розацея и подпухналост

Дехидратация, тъмни кръгове, подпухналост, уморена кожа и дори акне са сред най-разпространените кожни проблеми, които потребителите срещат след новогодишните празници. Най-честата причина за това е прекомерна консумация на алкохол в световен мащаб, особено в празничния сезон, сочат мултинационални проучвания. Попитани от световната медия Byrdie, дерматолози се обединяват около мнението, че алкохолът ускорява стареенето, дехидратира кожата, тъй като действа като диуретик и кара тялото да губи повече течности, което води до дехидратация, но също така той прави лицето подпухнало с тъмни кръгове и торбички около очите. Институтът за красота на FOREO си сътрудничи с експерти в дерматологията по темата за подпухналата кожа на лицето при махмурлук, за да открие решението за връщане на блясъка. Д-р Арора, специалист по естетика от Обединеното кралство, споделя: "Алкохолът е дехидратиращо вещество и също така при консумация предизвиква възпалителна реакция в кожата. Това може да доведе до зачервяването ѝ, да влоши състояния като розацея, а като цяло дехидратацията и възпалението са предпоставка за преждевременно стареене."

Прекомерната употреба на алкохол през празниците води до проблеми като тъмни кръгове, розацея и подпухналост

"FOREO има перфектното решение за запазване на младостта – UFO™ 2, революционна суперзареждаща джаджа за СПА терапии у дома с охлаждаща техника, караща кожата да изглежда по-стегната и по-повдигната. Усъвършенстваната криотерапия на UFO™ 2  с маски само за 2 минути охлажда маската до ледена температура, която третира кожни състояния като отпусната кожа и подпухналост, същевременно свива порите и прави кожата ви да изглежда по-млада и по-жизнена – сякаш сте абонирани за "вечна младост"!" – коментира Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO, и продължава: "Изпитаният и доказан противовъзпалителен метод в рутината за красота – криотерапията, ви предоставя комфортна освежаваща грижа по всяко време на деня в уюта на собствения ви дом. Студената терапия на FOREO дава на лицето ви усещане за бягство... от стареенето. Това СПА изживяване у дома ще подобри тена ви, повдигайки лицето и духа ви. Освежете се с криотерапия и получете моментално усещане за мини лифтинг на лицето – нещо като силно турско кафе за вашето лице!".

Прекомерната употреба на алкохол през празниците води до проблеми като тъмни кръгове, розацея и подпухналост

Снимки: преди и след криотерапия

Криотерапия – хитът на сезона за свежа и млада кожа

Британският Vogue разкрива, че супермоделът Ирина Шейк използва айсинг терапия у дома за стягане на кожата и на порите си. Айсингът е един от най- популярените методи за грижа за кожата в Instagram и Tik Tok за 2021 г. Ако не обичате да използвате топящи се кубчета лед и мокрия ефект, незибежно идващ с тях, FOREO има по-удобно предложение – криотерапията на вашето СПА устройство UFO™ 2, което е лесно за употреба у дома.

Използването на маски за лице с UFO™ 2 подобрява нивата на влажност на кожата със 126% само след 2 минути терапия и тъй като нищо не се губи на повърхността, ефектът продължава до 6 часа. Клинично доказано е също така, че UFO™ 2 намалява значително появата на бръчки само за седем дни. Д-р Радж Арора казва, че светлинната терапия на UFO™2 и криотерапията са нейните любими. "Синята светлина убива бактериите, предизвикващи акне, а крио функцията помага да успокоя моята акнетична/ комбинирана кожа. Бих препоръчала този продукт на всеки – той наистина променя играта", споделя д-р Арора.

Прекомерната употреба на алкохол през празниците води до проблеми като тъмни кръгове, розацея и подпухналост

Преборете се с подпухналия околоочен контур с енергизиращата маска с кофеин

Shimmer Freak е специална маска на FOREO за околоочния контур, която се активира с UFO™2, и озарява кожата ви и премахва признаците на умора. Обогатена с кофеин и розова вода, които работят заедно, и антиоксиданти, тя освежава, хидратира и овлажнява кожата. Розовата вода укрепва клетките и кожната тъкан, докато кофеинът помага в борбата с подпухналостта в зоната на околоочния контур, като ви дава енергична визия. 

В България UFO™ 2 и останалите продукти на FOREO може да бъдат закупени на foreo.com и в Notino – в магазина в Paradise Center и онлайн на notino.bg.

За FOREO

Шведският козметичен и технологичен бранд FOREO предлага нови стандарти за красота и грижа: от серията LUNA – устройства за почистване на лице, награждавани десетки пъти, през продуктовата линия UFO, която въведе изцяло нов начин за нанасяне на продукти за лице, до ISSA, която стои зад преоткриването на четката за зъби. Подходът е дързък – марката не просто подобрява съществуващите дизайни – FOREO Швеция ги разрушава и ги рестартира из основи, като гарантира, че най-добрите продукти не са привилегия само за хората с високи финансови стандарти. FOREO насърчава увереността – когато се чувстваш добре, изглеждаш добре, и мисията е изпълнена! Дебютът на FOREO на пазара е през 2012 г. и в момента брандът присъства в 77 страни в света, като продължава да се разраства.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay