Разликата между чистата и натуралната козметика е ясна

Разликата между чистата и натуралната козметика е ясна

Потребителите стават все по-запознати със съставките, намиращи се в техните козметични продукти, както и с екологичните щети, причинени от нерециклируемите опаковки. В резултат на това някои марки започват да пренасочват усилията си за решаване на тези специфични проблеми.

Въпреки това, винаги ще има търсене на безопасни, ефективни и екологично чисти продукти. Това, което поставяме върху кожата си, оказва влияние върху здравето ни, от хормоналния баланс до алергичните реакции.

Натурална козметика – това понятие е ужасно широко. Почти всеки производител може да го постави на етикета си. Продуктите с този етикет често се създават без известни дразнещи и проблемни химикали като парабени и сулфати, или с растителни и други натурални източници.

Терминът обикновено се използва за означаване на чистотата на съставките. Когато потребителите търсят естествени продукти, те най-вероятно търсят състав, който има само естествени съставки и без синтетика.

Чиста козметика – чистата козметика е желана от мнозина. Истината е, че заради ужасно популярните социални мрежи през последните години, фобията по чистите съставки в козметиката е твърде ясна. Козметичните марки използват определението, за да покажат, че техните продукти не съдържат противоречиви или опасни вещества (естествени или синтетични), като парабени и талк. Началото на движението за чиста красота може да се проследи до по-мащабни програми за здраве и уелнес.

В областта на красотата наблюдаваме преход. Потребителят вече не се интересува единствено от това как продуктът се чувства или се проявява върху кожата. Потребителят вече обръща внимание на съставките в продукта, както и на текста, поместен на етикета, освен това анализира как продуктите влияят върху общото му здраве и околната среда.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay