Дилма Русеф идва

Президентът на Бразилия пристига в България

Дилма Русеф идва

Бразилският президент с български корени Дилма Русеф пристига на официална държавна визита у нас тази вечер. Това е първото подобно посещение от 50 години насам, откакто дипломатическите отношения между двете страни са възстановени. Визитата е по покана на българския държавен глава и е част от първата европейска обиколка на Русеф.

Утре тя ще се срещне с президента Първанов, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева, а на 6 октомври ще посети Велико Търново и родното Габрово.

Русеф ще получи за подарък реплика на Панагюрското златно съкровище. Височайшият дар е уникален, тъй като досега президентът Първанов е дарявал реплики само на една-две археологически находки.

Посещението на Русеф е съпътствано и от едно друго събитие – премиерата на книгата на Жамил Шади и Момчил Инджов: "Дилма Русеф. Историята на едно българско семейство."

Двамата видни журналисти се потапят в дълбините на историята на семейство Русеф, за да открият сходство в различията на една сестра и един брат. Дилма и нейният полубрат Любен, останал да живее в България. И двамата се борят срещу диктатурите - тя срещу десен военен режим, а той срещу ляв режим. Тя влиза в една партия и става президент на Бразилия. Той е в опозиция само като личност, търсеща свободата.

Днес тя е третата най-влиятелна жена в света.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay