Златното ни момиче, Силвия Митева

Тя върна славата на българската художествена гимнастика

Силвия Митева е една от най-успешните ни състезателки по художествена гимнастика. Последните ѝ отличия идват от завършилото преди броени дни 31-во Световно първенство във Франция. Грацията ни спечели два бронза на финалите на бухалки и на лента и грабна квота за Лондон'2012.

Постижение, с което Силвия не само се изкачи на почетната стълбичка в Монпелие, но накара всички ни да се гордеем и да си припомним позабравената слава на родната художествена гимнастика.

Медалите, освен най-големия успех в кариерата ѝ, са и върхово постижение за българската гимнастика през последните няколко години.

Родом от Русе, 25-годишната спортистка започва да тренира от шестгодишна възраст, а от 2001 г. играе за националния отбор на България. Тя е републиканска шампионка по художествена гимнастика при девойки младша и старша възраст, два пъти вицешампион при жените. През 2009 Митева става трета на световното в Япония. Печели златен, два сребърни и два бронзови медала на турнира от Световната купа от Корбей Есон. В Каламата също я окичват със златото. Тренира я майка ѝ, Силвия Митева – старша.

След единия златен и четирите бронзови медала, с които България си тръгна от Световното във Франция, днес стана ясно, че Митева и състезателките от националния ансамбъл по художествена гимнастика ще получат и почетния знак на Столична община. Но Силвия, Ренета, Михаела, Цветелина, Елена, Христина и Катрин получиха нещо повече – завинаги място в сърцата на нас, всички
пред малкия екран, които следяхме битките на тези иначе нежни създания.

57 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay