Покер от любов

Тя е срамежлива и тиха. Става покер играч от любов

Покер от любов

Вие може би очаквате вашият опонент да бетне, ако направите флъша си на ривъра. Но той избира точно този пот, в който почти всички играчи са колнали префлоп. Всъщност и аз не знам какво точно означава това, но има една жена, която със сигурност може да ви обясни. Ерика Мутиньо.

Тя работи покер играч. Доста нетипична професия за жена, но на Ерика определено ѝ се отдава. Още по-интересен факт е, че един от основните ѝ опоненти е Дейвид Сендс. Нейният годеник.

Госпожица Мутиньо невинаги се е занимавала с хазарт. Тя е израснала в Ийстън, Кънектикът и учи "Бизнес и комуникации" в местен университет. Съдбата обаче я изпраща на обмен на студенти в Австралия, където през 2005 г. среща Дейвид. Той е успешен професионален покер играч със спечелени над два милиона долара от турнири. И още тогава Ерика започва да се учи "на занаят".

Когато завършва, тя изобщо не смята, че ще се занимава с хазарт. Мести се в Лос Анджелис, където работи в отдел за кастинг на различни шоу програми като "Най-големият губещ" и "American Gladiators" в рамките на три години.

Привидно тихата и срамежлива Мутиньо разказва, че се е научила да играе отчасти като защитна реакция, защото Сендс и всичките му приятели постоянно говорели само за покер. Тя започва да изучава играта, за да сподели това, което осмисля живота на приятеля ѝ. И за да не остане изолирана.

Напуска работа и се мести при Дейвид в "Panorama Towers" в Лас Вегас през 2010 г. Кулите са известни като магнит за изгряващите покер играчи, а Мутиньо доброволно се е гмурнала в техния свят. Там, по стечение на обстоятелствата, тя се среща с едни от величията в покер индустрията, които без съмнение са ѝ помогнали да достигне своето ниво.

След около година сериозни занимания, Ерика Мутиньо достига върха на своята покер кариера. През юли тази година тя се сдоби с престижната титла "Последната останала жена" в Основния турнир на World Series of Poker 2011 (WSOP), след като другите две жени в първенството - Клаудия Кроуфърд и Аманда Мусумеки, отпаднаха.

На Сандс и Мутиньо очевидно им е било писано да са заедно, дори на финала на грандиозен покер турнир. Двойката беше на една маса за цели 45 минyти. Ерика смята, че вероятно би имала предимство, ако двамата се заиграят един срещу друг в ръка, защото Дейвид е човекът, който я е научил как да играе, и тя много добре познава неговия стил. В крайна сметка, тя финишира на 29-то място, като остави годеника си с пръст в устата. Той завърши 30-ти и със сигурност повече няма да си играе с нея. Двамата бяха сензацията на турнира, като през цялото време мериха сили, а накрая се превърнаха в първата "Последна останала двойка" в историята на състезанието.

Ерика показа на всички, че може да се справи достойно на една маса с най-добрите покер играчи в света. Независимо, че е жена. Независимо, че това е покер. А в интервютата след състезанието, Ерика окуражава жените, които искат да се занимават с
live игри и хазарт, вдъхновена от собствения си опит.

35 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay