Любимо коледно занимание, някъде в началото на декември, за предпочитане в зимен, снежен (в нашите мечти) ден, обичаме да правим сушени резенчета портокал за коледната елха или венец.
Това е като мини-ваканция от шума на сезона. Ден без стрес, за да се възстановите от лудите, забързани графици.
Ароматът от фурната е като коледен тамян, събуждайки спомени за едно по-просто време.
Сушенето на портокали е лесна и възнаграждаваща задача, идеална за ден за опаковане или ден за коледна картичка... или всеки ден, когато си останете у дома.
Какво ви трябва, за да направите сушени портокалови резени
- 2 портокала
- шепа цели зърна карамфил
- остър нож
- хартия за печене
- пергаментова хартия
Загрейте фурната на 200 градуса.
Поставете резени портокали върху хартиени кърпи и изчакайте да попие колкото е възможно повече сок от портокалите. Поставете няколко резенчета карамфил във всеки портокалов резен.
Резените портокал се прехвърлят на подготвената хартия за печене, без да се допират и се пекат в предварително загрята фурна за 4-6 часа, като периодично се обръщат, за да могат да изсъхнат от двете страни.
Прекарайте панделка през резените, след като са изсушени, за да ги използвате във венци, аранжировки или като орнаменти.
0 | 0 |