Колко точно време ни отнема да се влюбим?

Колко точно време ни отнема да се влюбим?

Колко време ни отнема да се влюбим? Това е въпрос, на който всички ние търсим отговори. Понякога ни се струва, че още след първата среща вече сме луди по даден мъж, а друг път изисква повече време да се привържем към някого.

Психолозите обясняват, че влюбването е различно за всеки. Всичко зависи от индивидите, обстоятелствата и средата, в която се намираме. Така че само защото един човек се влюбва бързо, не означава, че ще бъде същото и за други. Въпреки това въпросите си остават. Сексуално напрежение ли е или влюбване? Какви са действителните признаци, че се влюбвате?

Как се определя влюбването?

Освен всичко друго, влюбването е процес на разбиране и обикване на човешките ценности, философии, история, предизвикателства и ексцентричности, обясняват психолози. Накратко, влюбването може да бъде интензивно и завладяващо, но това е и процес на усещане за близост и приемане на цялото същество на човека.

А колко време ни отнема да се влюбим?

Хората изучават света на любовта още от древни времена. Наред с други неща, някои от изследванията показват, че мъжете могат да признаят любовта си за около 97 дни във връзка, докато на жените може да са необходими около 149 дни. Това сочат резултатите от проучване от 2011 г., публикувано в Journal of Personality and Social Psychology.

Колко точно време ни отнема да се влюбим?

При хетеросексуални връзки изследванията показват, че мъжете са склонни да се влюбват по-бързо от жените, според проучване от 2010 г., публикувано в списанието Evolutionary Psychology. Във връзките между двама мъже, декларациите за любов се разменят между партньорите около шест месеца след началото на връзката.

Има и други проучвания, които противоречат на тези представи, така че цялостното изследване е доста неубедително. Експертите продължават да твърдят, че времето за влюбване е различно за всеки.

Понякога е възможно да се влюбите много бързо. Но какви са причините за това?

Привързаност: Съществуват хора, които винаги имат нужда от човек до себе си, за да се чувстват пълноценни. Обикновено те се влюбват и привързват много по-бързо, за разлика от независимите хора, които са си самодостатъчни. При тях често се наблюдава съпротива спрямо обекта на желанията.

Секс: Влюбването може да зависи и от това дали вече сте правили секс с този човек или не. Независимо дал става дума за небрежен секс, включването на половия акт в картината може да предизвика чувства много по-бързо, тъй като добавя още един слой интимност към уравнението.

Възприемате го като родител: Това не го очаквахте, нали?Психолозите твърдят, че обикновено се влюбваме бързо, когато някой подсъзнателно ни напомня за нашите родители. Защо? Припознаваме този човек като познат и безопасен, което ни кара да го възприемаме като по-близък за нас, отколкото всъщност е.

Колко точно време ни отнема да се влюбим?

Тогава възможно ли да се влюбим от пръв поглед?

Да, със сигурност е възможно да се влюбите от пръв поглед, макар че е необичайно. Обикновено това, което хората смятат за "любов от пръв поглед", всъщност е сексуално привличане. От това привличане понякога звездите се подреждат и човекът, към когото сте привлечени, в крайна сметка се оказва ваш брачен партньор, което до голяма степен допринася за феномена любов от пръв поглед.

Въпреки това някои изследвания показват, че церебралните мрежи на тялото, свързани с любовта, могат да се активират в рамките на една пета от секундата след среща с човек. Друго изследване показва, че хората решават за секунди дали се интересуват от някого или не.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay