Защо двойките, които се виждат два пъти седмично имат по-силна връзка

Защо двойките, които се виждат два пъти седмично имат по-силна връзка

Намерили сте любовта и искате да прекарвате цялото си време заедно Е, науката има друго мнение: 2 срещи седмично са повече от достатъчни, поради причини, за които едва ли се сещате, докато усещате пеперудите в стомаха си. Какво казват психолозите за вашия романтичен график и как да изградите по-добра и по-дълготрайна връзка с партньора си?

Предотвратява изкуственото свързване

Психиатърът Скот Карол отбелязва колко е важно да се придържаме към 2 срещи седмично в началото. Според Карол честите срещи могат да причинят безпокойство, което може да причини проблеми и да развали потенциално добри отношения. Повлияна от емоциите, връзката ви може да стане нездравословна. По-голямата пауза между срещите ви ще ви помогне да получите по-ясна представа за новозапочналата ви връзка.

Имате повече лично пространство

Според проучване на проф. д-р Тери Орбух, наречено "Проектът за ранните години на брака", процентът на разводите е по-висок сред двойките, които имат проблеми с личния живот, отколкото при двойките с нещастни бракове или проблеми с физическата интимност. Ако искате да се ангажирате с дългосрочна връзка, важно е да живеете личния си живот, както искате. Докато сте във връзка, трябва да поддържате своята индивидуалност и свобода, вместо да разчитате твърде много на някой друг. За да постигнете това, отделете няколко почивни дни един от друг и прекарвайте малко време със себе си, особено когато опознавате нов човек.

По-добра възможност да се опознаете

Не е нужно да сте денонощно заедно, за да се опознаете по-добре или да създадете здрава връзка. Отпуснете се и се насладете на времето си заедно докрай. В най-добрия случай ще прекарате целия си живот заедно. Психологът Сет Майърс също така казва, че когато давате възможност на партньора да покаже истинското си аз ще сведете до минимум потенциалното разочарование и ще разполагате с повече време да размишлявате.

Изграждате приятелство

Психологическото изследване, проведено през 2014 г., ни показва, че двойките, които се описват един друг като "близки приятели", поддържат по-добри взаимоотношения в сравнение с тези, които смятат, че са "сродни души". Въпреки че не звучи като сюжет на романтичен филм, свързването на лично ниво може да доведе до любов за цял живот. Когато срещнете специален човек, опитайте се да го опознаете с по-бавно темпо. Сет Майърс казва, че най-добрият начин да поддържате нова връзка е да бъдете предпазливи и да не се виждате твърде често.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay