Колко често трябва да сменяте чаршафите, ако спите голи?

Колко често трябва да сменяте чаршафите, ако спите голи?

Ако често пропускате обличането на пижама преди сън, е най-добре да се разделите с нея окончателно. Тъй като спането без дрехи има много предимства – повишава увереността, а може да помогне и за по-добър и по-качествен сън. 

Но в интерес на хигиената, замислете се, колко често перете чаршафите си? Ако спите голи, трябва да хигиенизирате спалното си бельо толкова често, колкото бельото си. Телата ни естествено отделят масла, миризми, кожата си не ексфолира 24/7 и ако имате късмета да сте жена над 50 години, имаща горещи вълни ден и нощ, вашите чаршафи ще са особено влажни. Към картинката се добавят и лосионите за тяло, както и различните продукти, които подпомагат бързото заспиване, като лавандулов спрей например.

Допира на чистата ви кожа, каквато е особено след баня, в непрани чаршафи не е добра идея. Защото текстилът лесно може да се превърне в огнище на развитие на различни бактерии и микроби, които могат да навредят на кожата ви. Експерти заявяват, че най-различни вируси могат да оцелеят в завивките ви, като ешерихия коли, салмонела, херпес, грип и други.

Ако сте били болни или в момента сте болни, определено бихте искали да спазвате по-добра хигиена. Хората, които носят пижама, също редовно трябва да се грижат за изрядната чистота на спалното си бельо.

Трик да удължите живота на чистите си чаршафи е, ако си вземате душ преди лягане. Това е чудесна рутина, която би ви помогнала да се отпуснете и да заспите по-бързо, освен че няма да изцапате спалното си бельо.

Най-добрият вариант е ежедневната смяна на чаршафите, но знаем, че този вариант няма да се понрави на много домакини. Така че старайте се да сменяте чаршафите си минимум един път седмично.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay