Корицата на италианския Vogue тройно по-красива!

Vogue срещу анорексията

Не е необичайна практика за модните списания да наемат манекенки с по-закръглени форми за конкретни издания. Италианският Vogue стига още по-далеч и слага на корицата си за месец юли три знойни красавици.

 

Идеята е част от кампанията на редакторката Франка Соцани срещу анорексията и уебсайтовете, които стимулират директно или косвено хранителните заболявания.

 

Вместо да прикрие фигурите в широки рокли или да изреже снимките до кръста, Соцани показва манекенките Тара Лин, Кандис Хъфин и Робин Лоули по бельо.

 

"Модата винаги е обвинявана, че насърчава анорексията. Ние сме доказателство, че модата е готова да излезе на първа линия и да се бори с тази болест" – заявява редакторката пред Daily Mail.

 

Соцани се ангажира да използва и за напред манекенки извън "стандартите".

 

"Защо тези жени да трябва да отслабват? Много жени с няколко допълнителни килограма са извънредно красиви и по-женствени."

 

Напълно съгласни сме и трябва да си признаем, че не можахме да установим защо трите манекенките попадат извън стандартите за красиво тяло.

 

Не килограмите... стандартите не са наред!

4 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 08.12.2011|16:08
Ами, според мен така трябва да изглеждат манекенките, като Тара Лин, Кандис Хъфин и Робин Лоули. Похвално е, че списанието дава такъв чудесен пример. Дано младите момичета, които искат да бъдат харесвани, да се замислят и осъзнаят че прекаленото слабото тяло не е най-красиво.
1
Не е посочен 03.06.2011|15:08
Трите красавици изобщо не са закръглени, напротив, дори изглеждат перфектно. Не знам защо трябва една жена да прилича на скелет, за да бъде красива. Това са някакви измислени стандарти, които се наложиха от комплексирани мъже, които искат на всяка цена да излизат с манекенки. Не може всички да изглеждат като момичетата от списанията, а и не трябва, защото всяка жена е красива, защото е уникална и неповторима.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay