4 въпроса, които трябва да си зададете, преди да боядисате косата си

Ето какво трябва да се запитате

4 въпроса, които трябва да си зададете, преди да боядисате косата си

Новият цвят на косата е наистина голяма промяна. Понякога промяната на косата може да бъде наистина драматична. Може да ви накара да освежите външния си вид и да ви накара да се чувствате по-уверени и по-желани. Но в друг случай, може новият цвят да се окаже нещо лошо. 

За да предотвратите разочарованието, е необходимо да си зададете някои въпроси, преди да боядисате косата си. 

Здрава ли е косата ми? 

Всеки иска косата му да е в добро състояние- това означава коса, която не е повредена от топлинна или химическа обработка. Със сигурност не искате да навредите на вече повредената ви коса, защото резултът ще бъде много неприятен. Ако използвате прекалено много химически продукти, уреди за третиране на косата. и т.н., отложете боядисването на косата. Поговорете с вашия фризьор за методи за укрепване на косата, преди да решите да я боядисате. 

Колко дълго искам да изглеждам така?

Може да искате да експериментирате с цвета на косата си, но помислете колко дълго искате да изглеждате по този начин. Червеният и черният цвят са най-трудни за премахване. Така че, ако не сте сигурни дали искате точно този цвят, не бързайте да се боядисвате. Може да започнете с оцветяващ шампоан или нещо не чак толкова перманентно. 

Има ли алергия?

Ако ще се боядисвате за пръв път или в нов салон, в никакъв случай не забравяйте първо да си направите тест за алергия. Боята се тества на сгъвката на ръката. Ако сте алергични, ще получите сухота, сърбеж и кожно дразнене. 

Колко поддръжка е нужна?

Поддръжката винаги е от съществено значение. Обикновено боядисаната коса става много по-суха. За да предотвратите изсушаването на косата, трябва да промените навиците си, свързани с косата ви. Например, трябва да спрете да използвате шампоани и балсами, без алкохол. 

Русото и платиненото са най-трудни за поддръжка. Особено, ако се е наложило обезцветяване на косата. Русите цветове са най-трудни за поддръжка, тъй като цветът бързо се променя и се налага да инвестирате в добър шампоан за поддържане на цвета. 

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay