4 невероятни факта, свързани с балсама за коса

Този толкова необходим женски продукт също крие своите тайни...

4 невероятни факта, свързани с балсама за коса

Използването на балсам за коса се е превърнало в задължителен ритуал за всяка жена, която иска да има блестяща и здрава грива. Все пак, съмняваме се да съществува вариант, в който боядисваме, изправяме и къдрим косата си, а тя в замяна ни се отблагодарява със здрав и лъскав вид…

Затова днес ще ви запознаем с фактите, които трябва да знаете за най-добрия приятел на шампоана.

Използвайте като стилизиращ продукт
Балсамите без отмиване могат да са ви от голяма полза и извън територията на душа. Ако искате да постигнете големи вълни, нанесете малко количество от овлажняващото съкровище, разнесете добре по цялата дължина и сплетете косата си. Гарантираме ви, че ще останете изненадани от феноменалния резултат

Нанасяйте преди шампоана
Звучи ви налудничаво, нали? Експертите твърдят, че колкото и да изплаквате косата си, винаги остава малко количество от балсама. Това пък води до спластени кичури и загуба на обем. Затова най-добре използвайте хидратант преди съществената процедура с шампоана, за да сте сигурни, че няма да има никакви остатъци.

Някои балсами могат да увредят гривата ви
От този тип продукти се очаква да снабдят косата ви с хранителни вещества и тя да придобие здрав вид. Е, невинаги нещата се случват като в реклама. Съществуват балсами, които действително могат да увредят косата ви и да "изсмучат” от нея всички естествени съставки. Това се случва най-вече при продуктите, които съдържат силикон, така че винаги гледайте съдържанието на опаковката.

Боядисаната коса има нужда от различна грижа
Дълбоката хидратация е най-важна за дамите, които редовно боядисват гривата си. Не се изкушавайте да посягате към продукти, обещаващи по-лесна фиксация, феноменален обем или спиране на косопада. Нашият съвет е директно да се насочите към щанда със специализирана грижа за боядисана коса.

За да четете още интересни материали на "красива” тематика, станете част от Jenite.bg във фейсбук!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay