Slugging върху тялото и как да го направите

Slugging върху тялото и как да го направите

Практиката K-beauty е из целия TikTok и определено има защо. Това е тайната на дълбоко хидратираната кожа - дори ако страдате от изключително суха кожа. За всеки, който не е запознат, процедурата slugging включва нанасяне на тънък слой вазелин или продукт на петролна основа след вашата рутинна грижа за кожата. Това се прави с цел да задържите влагата сърху кожата си.

Откакто тенденцията започна да набира все повече последователи, се появиха и други нейни версии, включително и вурху скалпаВъпреки че процедурата най-често се прави на лицето, няма причина ползите от нея да не се пренесат върху някои от най-сухите места на тялото ни, като лактите, коленете, краката и дори ръцетеЕто как да приложите slugging върху тялото си.

Slugging върху тялото и как да го направите

Овлажняване на тялото за мека кожа

Процедурата може да се прилага навсякъде по тялото ви - не само по лицето ви. Инфлуенсерът в областта на грижата за кожата Ава от @glowwithava сподели чрез видео в TikTok, че обича да изглажда кожата си в областта на врата и гърдите, както и лактите. Ако някога сте нанасяли лосион за тяло или масло върху краката си, преди да обуете чифт чорапи, за да го оставите да попива през нощта, вече знаете какво точно имаме предвид.

Как да го направите?

Ключът е да се нанесе овлажнител - хидратиращ продукт, богат на овлажняващи съставки (като глицерин, хиалуронова киселина и алое вера), последван от оклузив, който да заключи първия продукт. Това е мястото, където обикновено приключва slugging-ът върху лицето ви, но когато става дума за тялото, можете да направите крачка напред, в зависимост от зоната, върху която се фокусирате. Ако изпълнявате процедурата върху краката си, поставете чифт чорапи върху оклузива, за да запазите топлината на тялото и оставете продукта бавно да попие през нощта. Ако хидратирате ръцете си, използвайте чифт памучни ръкавици или сложете и чифт чорапи и върху тях.

Slugging върху тялото и как да го направите

Какво да изпозлвате?

Нямате нужда от специални продукти за мазане по тялото си — можете да използвате същите, които нанасяте върху лицето си. Единственото условие е да те да ъдат на основата на вазелин (петролна основа)

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay