Ако спите с вързана коса, имаме лоша новина за вас

Любопитни ли сте?

Ако спите с вързана коса, имаме лоша новина за вас

Всяка жена има различни предпочитания -  някои връзват косите си, преди да си легнат, а други пък ги оставят пуснати. Вероятно през лятото всички спим с вдигнати коси, защото жегата понякога е непоносима, но всичко е въпрос на личен комфорт. Но ако си от тези, които не обичат косата им да се разпростира навсякъде и я прибират преди сън, имаме малко неприятна новина.

Оказва се, че спането с вързана коса може да доведе до загуба на коса и това наистина сериозно ни обезпокоява.

Ако спите с вързана коса, имаме лоша новина за вас

Непрестанното стягане на косата с ластик може да доведе до тракционна алопеция. Това заболяване представлява химическо или физическо увреждане на косъма, вследствие най-често на прекомерната или неправилната употреба на аксесоари за коса, стилизиращи уреди и препарати. Но преди да изпаднете в паника, знайте, че тази разновидност на алопецията няма да накара косата ви да опада изцяло. Тя може да прични частично оредяване и изтъняване.

Задейства се от постоянното дърпане, когато косата ви е вързана твърде стегнато.

Това постоянно натоварване кара космените фоликули да се възпаляват и увреждат, така че да не могат да завършат цикъла на растежа си.

Освен че дърпате косата, триенето между на косата във възглавницата също ще доведе до отслабване на частиците на косата ви и ще се раздели, за да се получи средна дължина, което ще доведе до още повече щети.

Какво можете да направите?

Ако все пак косата много ви пречи, докато спите, вържете я, но много хлабаво. В случая плитката е удачно решение. 

друг вариант е да спите върху копринена калъфка, но това може да ви излезе доста скъпо. Добър заместител тук може да е копринен шал, който да подложите под главата си. 

Ако вече сте забелязали признаци на изтъняване на косата ...

Не се притеснявайте, тракционната алопеция не е перманентно състояние, но е от съществено значение да я хванете рано и да прекъснете вредния си навик. Уверете се, че не попадате в други обичайни капани, като например да използвате неподходяща четка, неправилно миене или неправилно и постоянно стилизиране.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay