Естествени начини да се отървете бързо от трайната боя за коса

Естествени начини да се отървете бързо от трайната боя за коса
Canva

На всяка от нас е е случвало да боядиса косата си и резултатът да е меко казано плачевен. Ако не искате да прекарате и секунда повече с несполучливата прическа, то вероятно ще направите всичко възможно да се отървете от цвета.

И така, какво е първото нещо, което трябва да направите, когато имате злополука с цвета на косата, която нямате търпение да поправите? Първо си поемете дъх и направете план.

Съберете някои продукти, които вероятно вече имате в кухнята и банята си, за да направите процеса на премахване на цвета възможно най-безпроблемен, без да увреждате косата си.

Боя за коса и тонер за коса - каква е разликата?

Когато искате да измиете цвета на косата по-бързо, е полезно да имате под ръка консумативи като избистрящ шампоан, дълбоко кондициониращо лечение, маска за коса и гребен с широки зъби. Тези продукти ще помогнат за по-лесното премахване на боята.

Избистрящият шампоан е предназначен да премахва замърсяванията от косата и е способен да намали цвета поне с едно ниво.

Ако косата ви е била боядисана с трайна боя или бързате да премахнете цвета по-бързо, опитайте да използвате безопасен препарат за премахване или по-точно премахващ цвета пигмент. Той освобождава нежелания пигмент от окисления цвят на косата и премахва пигмента до три нива, без да премахва естествения пигмент на косата.

Ето и няколко начина да се отървете бързо от трайната боя за коса

Избелване с витамин C:

Смесете аскорбинова киселина (витамин C) с шампоан за бебета. Нанесете сместа върху мокра коса и масажирайте добре. Оставете да действа за около час и след това изплакнете.

Олио и шампоан:

Смесете олио (кокосово, зехтин и др.) с шампоан. Нанесете върху косата и оставете да действа за около 30-60 минути. Изплакнете обилно.

Алое вера и мед:

Смесете гел от алое вера и мед в равни части. Нанесете върху косата и оставете да действа за около час преди да изплакнете.

Често измиване:

Измивайте косата с топла вода и шампоан по-често, за да помогнете на боята да се измие по-бързо.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay