Ето как да задържите къдриците на права коса по-дълго

Ето как да задържите къдриците на права коса по-дълго

Като човек с права коса, обичам да използвам маша, за да навивам косата си. За съжаление, всеки с права коса се е сблъсквал с проблема да направи къдриците си и 2 часа по-късно да няма и следа от тях. Правех всичко, както трябва: нанасяне на топлозащитен спрей, оставяне на къдриците да изстинат и след това лак за коса. Но се оказа, че изпускам една ключова стъпка в този процес и осъзнах, че това трябва да се промени.

Един ден, когато се къпех, тръгнах да си слагам балсам, когато осъзнах, че той е свършил и няма какво друго да направя, освен да пропусна балсама този път. След като изсуших косата си със сешоара, си направих къдрици с помощта на маша, както обикновено. 

Забелязах, че къдриците стават по-хубави от обикновено, но не се замислих защо. Отидох на работа и когато се прибрах, къдриците не бяха мръднали. Бяха също толкова хубави, колкото сутринта. Дори си легнах и на сутринта все още имах добре оформени къдрици. 

Не можех да повярвам, когато се събудих на третия ден, къдриците все още бяха там. Бързо осъзнах, че пропускането на балсама е променило обичайния резултат. Балсамът може да е полезен за косата ви, но също така може да й вреди. Той пречи на косата да има обем, така че ако искате да имате коса, изпълнена с живот, пропускайте нанасянето на балсам. Моите къдрици наистина траят три дни, с помощта на малко лак за коса. 

Важно е да се грижим за косата си и да я овлажняваме, така че в дните, в които пропускам къдренето, нанасям дълбоко хидратираща маска. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay