Как да изберете най-подходящия шампоан за вашата коса

Как да изберете най-подходящия шампоан за вашата коса

Независимо дали става въпрос за една от основните ви необходимости след тренировка или нещо, което използвате, за да спечелите няколко допълнителни минути сън, сухият шампоан е спечелил място в сутрешната рутина на много дами.

В края на краищата, кой не иска усещане за по-чиста коса, без да се налага да стъпва под душа? Но на пазара има толкова много различни формули, от спрей до пудра до дори паста, може да е трудно да разберете коя е подходяща за вашия тип коса.

Въпреки че всяка формула има значение, аерозолните спрейове обикновено са най-ефективни и лесни за използване. Но правилният продукт за вас варира в зависимост от индивидуалните ви нужди.

Ако имате… боядисана коса. Колкото повече си миете косата, толкова по-често ще трябва да посещавате салона. Това е проста математика, но с добавянето на правилния сух шампоан, може да издържите повече. Използвайте обикновен, бял, сух шампоан за пастелни или по-студени тонове на косата и кафяв за всички останали цветове.

Ако имате… по-фина коса. Независимо дали използвате сух шампоан за ден-два или за обяд, вземете сух шампоан на прах – независимо дали всъщност е на прах или аерозолен спрей на прах, за да добавите текстура или височина. Леката формула на прах ще засили фините ви коси за свежо усещане, без да я утежнява. За фината коса е подходяща точно тази формула, тъй като не искате нищо прекалено мокро, защото това ще направи така че косата ви да изглежда по-мръсна.

Ако имате… гъста коса. Трябва да избягвате продукти на прахообразна основа. Сухата паста за шампоан е все още нова формула, така че бихте я оценили, когато я опитате. И все пак, ако имате няколко къдрици, които не могат да бъдат укротени, струва си да опитате. Формулата на полусух шампоан като паста позволява свеж вид, като го поставяте точно там, където искате, без да се налага да разваляте къдриците си с четка.

Независимо дали имате тънък или дебел косъм, мазна или суха коса, с подходящото количество продукт, отговарящ на вашите нужди, косата ви ще изглежда толкова свежа и чиста за нула време.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay