Слагаме ботокс и в косата

Вълшебна молекула заздравява косата и ѝ връща изгубения обем

Слагаме ботокс и в косата

Този път няма да си говорим за пластични операции и разни други хирургически намеси върху части от тялото ни. Фокусът пада върху косата ни.

Знаем, че зимата със своите минусови температури и студени ветрове изтощават косата толкова много, че в началото на пролетта единственото решение, което може да намерим за възстановяване, е да я отрежем.

Освен силния вятър и сухия въздух, косата много лесно се уврежда и от всяка друга химическа процедура. Боядисването, студеното къдрене или перманентното изправяне също изсушават косата и я лишават от естествения обем и блясък. Разрушителното действие на подобни третирания може лесно да бъде спряно с професионална грижа за възстановяване на липсващата материя.

Устовихме обаче, че има доста по-лесно решение за заздравяване на косата от това да я отрежем и да чакаме после сама да израсте здрава. Това решение носи хирургическото звание "ботокс” за коса. Не се подведжайте от името. В процедурите с него няма намесени скалпели, лазери или други подобни.

Всъщност ботоксът за коса представлява серум с високо съдържание (поне 10%) на Intra-Cylane. Това е молекула, която е извлечена от стъкло и притежава свойството да се втвърдява в сърцевината на косъма и да увеличава обема си два пъти. По този начин се реконструира вътрешната структура на фоликула и се възвръща естествената здравина на косата. Добавя се плътност и обем на всеки отделен косъм.

Резултатът е мигновен. Това се дължи на факта, че в контакт с водата този серум образува стъкловидна решетка, която с хирургическа точност запълва увредените участъци от косъма. 
Слагаме ботокс и в косата
"Ботоксът" за коса се прилага под формата на серум, фиксираща маска и уплътняваща текстура. Тези три елемента от процедурата се предлагат от все повече фризьорски салони. А различни козметични фирми пускат на пазара продукти с Intra-Cylane и за домашна употреба. Както казахме той е под формата на серум, който се нанася върху мокра коса. Ефектът наистина е дълготраен и частици от продукта остават в косъма дори и след десетото измиване. 

Някои козметичните компании добавят и втори флакон с фиксираща основа. Тя се нанася върху косата, след серума и се оставя да действа 5-6 мин, след което се измива, също като обикновена маска за коса. 

След професионалното нанасяне на ботокса, същият този ефект може да се поддържа и с маска за фина коса, но със задължително съдържание на Intra-Cylane, поне 8%. С подобна маска не само може да поддържате здрава косата си, но и да засилите до някаква степен действието на ботокса. 

За пръв път тази процедура е приложена сред испанските само в специализирани салони. Днес тя вече е разпространена в цял свят и можем да я изпробваме и вкъщи. Жените са доволни, с блестяща и изпълнена с обем коса. Ако и вие искате да пробвате, зимата е един от най-подходящите сезони за това. Така ще "излекувате” косата си от студа и ще я предпазите от предстоящи повреди. 

57 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 28.12.2012|13:19
то пък и това остава О.О нищо естествено не остана, бе хора стига толкова!
1
Не е посочен 28.12.2012|11:56
Само там бяха останали горе-долу естествени жените,ама вече и тази грешка поправиха :))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay