Слънцезащита за коса и скалп: Новият задължителен елемент в рутината ви

Слънцезащита за коса и скалп: Новият задължителен елемент в рутината ви

Колкото и да не ни се иска, е време да ви споделим един тревожен факт: Вашият скалп е също толкова податлив на развитие на рак на кожата, колкото и останалата част от тялото, особено ако не го предпазвате. Друг факт, за който може би не знаете? Излагането на слънце може да премахне боята от косата ви и да разгради протеините в кутикулата ви, оставяйки косата ви суха, чуплива и скучна. Това е моментът, в който се обръщаме за помощ към слънцезащитните кремове за коса – т.е. продукти с антиоксиданти, овлажнители и/или слънцезащитни продукти, които помагат за предпазване от вредните UV лъчи.

Подобно на слънцезащитните кремове за вашето тяло, тези за коса и скалп се предлагат в много различни разновидности (пудри, мистове, спрейове) и са леки, така че няма да омазнят косата ви. Какво казват специалистите? Какви са ползите от употребата на подобни мазила и спрейове?

Защитават от ултравиолетовите лъчи: Ултравиолетовите (УВ) лъчи на слънцето могат да причинят увреждане на косата, като я изсушават, избледняват и правят крехка. Продуктите за слънцезащита за косата съдържат специални съставки, които предпазват косата от вредното въздействие на УВ лъчите. Те помагат да се запази естествената влага на косата и цветът й.

Предотвратяват увреждане от свободните радикали: Слънчевата светлина може да породи свободни радикали в косата, които могат да причинят окислително увреждане. Продуктите за слънцезащита за косата съдържат антиоксиданти, които помагат да се намали действието на свободните радикали и да се избегне увреждането на косата.

Поддържат цвета на боядисана коса: Ако косата ви е боядисана, слънчевата светлина може да избели цвета ѝ и да я направи по-тъмна или безжизнена. Продуктите за слънцезащита за косата съдържат специални филтри, които помагат да се запази яркостта и интензивността на цвета на боядисаната коса.

Подхранват и овлажняват косата: Слънчевата светлина и високите температури могат да изсушат косата и да се появят "нацъфтели" краища. Продуктите за слънцезащита за косата често съдържат хидратиращи и подхранващи съставки, които възстановяват влагата и хранителните вещества в косата, като я правят мека, гладка и улесняват разресването ѝ.

Предпазват скалпа: Слънцезащитните продукти за косата също могат да предпазят и скалпа от изгаряне и зачервяване. Те могат да предотвратят образуването на сърбеж, дразнене и сухота на скалпа, които могат да се появят след продължително излагане на слънце.

Продуктите за слънцезащита са от съществено значение за поддържането на здрава и красива коса при излагане на слънце. Те предпазват косата от вредните ефекти на UV лъчите и свободните радикали, подхранват и овлажняват я, запазват цвета на боядисаната коса и предпазват скалпа от увреждания. Редовното използване на подходящи продукти може да помогне да се запази здравето и красотата на косата през цялото лято и при изложение на слънце.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay