Косата ви се накъсва? Ето защо!

Косата ви се накъсва? Ето защо!

Това е сезонът за сухата и нацъфтяла коса. Със своето бурно време и вътрешно отопление зимата може да бъде истински убиец на хубавата коса. А навиците ни за стилизиране и обработка могат да влошат проблема още повече. За да спасим вас и вашата грива, разкриваме някои от най-големите виновници за увредена коса.

Боядисвате се сами

Супер изкушаващо е да вземете кутия боя за коса или блондор от дрогерията, но съставките, които се намират в тези продукти, са изключително нещадящи. Въпреки че в началото резултатът може би ще бъде приличен, щетите, нанесени на кутикулите ви, могат да бъдат дълготрайни и с течение на времето да създадат условия за накъсване на косата. Експертите съветват да се обръщате към спецалист, който да ви боядиса с професионални продукти.

Твърде много протеин

Продуктите за грижа за косата, богати на протеини (например кератин, аминокиселини) могат да направят чудеса с увредената коса, но както при всяко друго нещо трябва бъдат използвани с мярка. Когато косата се пренасити с протеин, тя може да стане твърда и суха, което от своя страна я прави по-податлива на накъсване. Винаги следвайте инструкциите на продукта и когато се съмнявате, говорете с вашия стилист за най-добрите продукти за вашия тип коса.

Носите косата си на стегната опашка

Прекалено стегнатата опашка може да причини накъсване на линията на косата от напрежението и тежестта на самата коса. Това се нарича тракционна алопеция и е причинена от непрекъснатото напрежение. Вместо да стягате косата си толкова много, разчитайте на продукти, които помагат за създаването на гладък, стегнат вид.

Термична обработка върху мокра коса

Използването на уреди за топлинна обработка като сешоар, преса и маша при напълно мокра коса е пагубно за косата ви. Топлината изсушава косата и я накъсва, а директната топлина може буквално да изгори косъма.
Вместо това опитайте да измиете косата си и да я оставите да изсъхне на въздух, колкото можете, преди да прибегнете към уредите.

Уверете се, че миете косата си толкова често, колкото е необходимо и нанасяйте балсам от средата до краищата. За да си помогнете в борбата със сухия зимен въздух, използвайте овлажнител, за да внесете малко повече влага в дома си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay