10 скрити причини за акне

и как да се отървете от него

10 скрити причини за акне

Пъпките винаги са неприятна изненада. Те обаче често са причинени от външни фактори и могат да бъдат излекувани. Ето кои са причините за поява на акне и как да се отървете от него:

На гърба и раменете

10 скрити причини за акне

Акнето на гърба може да бъде причинено от носенето на раница или на прилепнали синтетични дрехи. Ако имате малки червени пъпчици, това най-вероятно е реакция към препаратите, с които перете дрехите. Честата консумация на мазни и пържени храни също може да бъде причина за появата на неприятните пъпки.

Пъпки като тези се третират добре със солени вани веднъж седмично или се промиват леко с ябълков оцет и вода в съотношение 1:2.

Гърди

10 скрити причини за акне

Най-честата причина за акне на гърдите е алергична реакция към прах за пране или душ гел. Такива пъпки могат да се появят и като реакция към студени напитки, подправки и морски дарове.

Смесете сода за хляб с вода и масажирайте кожата си с тази каша. След това я измийте с топла вода.

Врат

10 скрити причини за акне

Тесните яки може да наранят кожата и да предизвикат появата на пъпки. Акнето на врата също може да се дължи на алергия към шампоани. Друга причина е страстта към сладкиши.

Намажете врата си с памучен тампон, напоен с лимонов сок. Изчакайте 10 минути и изплакнете.

Ръце

10 скрити причини за акне

Проблеми с храносмилателната система, както и алергия към лекарства може да причини появата на акне по ръцете. Ако ходите често на фитнес, сауна, басейни, може да сте уловили гъбична инфекция, която да причинява пъпките.

Ако пъпките не са причинени от гъбична инфекция, тогава те могат да се премахнат с помощта на сок от картоф. Разрежете суров картоф на половина и разтъркайте върху проблемните области.

Крака

10 скрити причини за акне

Лошата хигиена и стегнатите синтетични дрехи са най-честите причини за поява на акне по краката. Пъпките по краката се появяват и след бръснене, когато бръснете космите с груб бръснач или се бръснете срещу посоката на растеж на косъма.

Добавете 5-6 капки масло от чаено дърво към вашия душ гел и се мийте както обикновено.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay