11 начина да премахнете тъмните петна от кожата си

11 начина да премахнете тъмните петна от кожата си

Кожата е най-големият орган на човешкото тяло и кожните състояния са сред най-често срещаните проблеми, които ни карат да търсим медицинска помощ. Според статистиката, най-честите кожни състояния, като акне, засягат 80% от населението на света в даден момент от живота. Тъмните петна на кожата представляват друго състояние на кожата, което може да се появи на всяка възраст. Ако случайно откриете области на кожата си, където цветът е по-тъмен, не се паникьосвайте - има лесни средства за премахване на тези тъмни петна. 

Проучихме основните причини, поради които тъмните петна се появяват на кожата ни и подготвихме списък с лесни средства, с които можете да опитате да се отървете от тези тъмни петна и да си върнете равномерния тен на кожата.

Откъде идват тъмните петна на кожата ви?

Тъмните петна могат да се появят внезапно на кожата ни, но за присъствието им винаги има причина. Учените посочват, че има няколко основни фактора, които могат да предизвикат това състояние на кожата. Те включват излагане на слънце, възпаление, хормонални промени, приемане на медикаменти, някои здравословни проблеми (например, чернодробно заболяване) и стареене. Ако откриете тъмни петна по кожата си, не се паникьосвайте. Тези тъмни петна могат да бъдат причинени от скорошни възпаления на кожата или от собствената ви фоточувствителност - с други думи, те могат да се окажат обикновени лунички.

Използвайте натурални средства

Картофите могат да помогнат за избелване на тези петна. Нанесете сок от картоф или тънки резени картоф върху засегнатите области. След това изплакнете кожата с вода. Ще забележите промяна 7-8 дни след тази процедура.

Алое верата е друго средство за борба с тъмните петна, тъй като има подхранващи кожата свойства. Разрежете листа от Алое вера наполовина и разтрийте кожата си с тях. Оставете да изсъхне и изплакнете с вода. Повтаряйте това ежедневно, докато тъмните петна изчезнат.

Кората от портокал съдържа витамин С в големи количества, което я прави идеално средство за всички видове кожни заболявания. Направете си маска за лице, като смесите 1 супена лъжица портокалова кора, настъргана, с 3 супени лъжици мляко. Нанесете маската, оставете я за 10-15 минути, след което изплакнете с вода.

Лимонът е друг продукт, който има избелващи свойства. Нанесете прясно изстискан лимонов сок с памучен тампон върху засегнатата област. Оставете да изсъхне и след това измийте с вода. Правете това ежедневно в продължение на 2 седмици. 

Също така може да смесите лимонов сок с мед и отново да приложите като маска. 

Кокосовото масло е друго естествено средство, което може да направи чудеса за кожата, която е засегната от тъмните петна, благодарение на подхранващите, антибактериални и овлажняващи свойства. Нанесете кокосово масло върху засегнатите области и оставете кожата ви да го абсорбира. Уверете се, че използвате студено пресовано масло, тъй като съдържа повече витамини.

Смесете равни части вода и ябълков оцет. Нанесете тази смес върху засегнатата зона, оставете да изсъхне и изплакнете с вода. Нанасяйте този разтвор ежедневно, докато забележите резултат.

Ананасът е богат на натурални киселини, които са ефективни за избелване на кожата. Нанесете сок от ананас върху областите, засегнати от тъмни петна с памучен тампон, и изплакнете след 5 минути. Можете също така да разтривате кожата си с тънки резени от пресен ананас.

Опитайте маска за лице от овес и кисело мляко за избелване на кожата. Смесете 1 супена лъжица овес с 2 супени лъжици натурално кисело мляко без добавки и нанесете тази смес върху лицето си. Оставете я за 20 минути и изплакнете с вода.

Променете навиците си 

Излагането на слънце е един от факторите, които причиняват тъмни петна по кожата ви. Избягвайте излагането на слънце, когато то е най-силно и използвайте слънцезащитни продукти. 

Бъдете наясно с рисковете

Ако забележите, че някой от продуктите, които споменахме, не ви понася, спрете да го използвате. Все пак всек човек е различен и всяко нещо му се отразява по различен начин. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay