3 домашни лека срещу неприятното окапване на косата

Как да го предотвратите?

3 домашни лека срещу неприятното окапване на косата

Окапването на косата е проблем, пред който се изправя всяка жена. Смяната на сезоните, увреждането на косъма, както и различни генетични фактори са само част от предпоставките, които водят до падане на косата.

За да се справите с този проблем, не е нужно да залагате само на скъпи козметични продукти. Много често ефектът от тях не е такъв, какъвто очакваме.

С минимални усилия можете сами да си приготвите маска за коса, съставена от натурални продукти, които оказват положително влияние върху космения фоликул. Много от тях можете да намерите в кухнята си. Представяме ви три идеи.

Чесън и лук
Колагенът, който е необходим за растежа на косата, може да бъде открит в сулфура, който пък, както вече разкрихме в материала за лучена маска за два пъти по-бърз растеж на косата, се съдържа в лука и чесъна.

Това, което трябва да направите, е да изстискате сока от 2-3 глави лук и да го нанесете върху косата си, като оставите да престои за около 15 минути. След това измийте и нарежете 4-5 скилидки чесън. Смесете ги с малко количество кокосово масло и загрейте полученото съдържание на котлона за две минути. Изчакайте да изстине и чак тогава нанесете.

Яйце

3 домашни лека срещу неприятното окапване на косата

Яйцата са богати, освен на сулфур, и на редица други витамини и минерали. Сред тях са йодин, фосфор, желязо, цинк и селен. Можете да използвате белтъка на едно яйце заедно с една чаена лъжица маслиново масло. Разбъркайте сместа добре, след което нанесете върху косата. Оставете да престои за 15-20 минути, след което измийте с хладка вода.

Хибискус

3 домашни лека срещу неприятното окапване на косата

Това растение, което има редица лечебни свойства, може да бъде много полезно при възстановяването на изтощената коса. То се бори с пърхота и побеляването. Ако му се доверите, ще си осигурите здрава коса, която не капе.

Смесете няколко цветчета със сусам или с кокосово масло. Получената паста използвайте, като оставите да попие добре в косата за около 2-3 часа.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay