5 начина да имате по-малко косми по тялото

И то с натурални средства

5 начина да имате по-малко косми по тялото

Няма жена, която да не се вбесява от всяко позволило си да излезе косъмче, или когато минути след като е излязла от банята вижда някой немирен косъм, който бръсначът не е могъл да премахне. За да не се мъчите повече, ние ще Ви подскажем как да намалите появата им.

С лимон 

Лимонът е средство за премахване на косъмчетата още от времето на бабите ни. Смесете лимоновия сок с една супена лъжица мед и намажете с него зоните, които ще епилирате. Освен всичко друго, процесът на епилиране ще бъде и много по-безболезнен. Можете също така да разрежете един лимон наполовина и да го сложите върху вече епилиранат зона. По този начин си гарантирате косъмчетата, които ще израстнат, да са много по-фини и много по-малко! Можете също така да пиете лимонов сок с малко карамфил след епилация за същия ефект.

Със соя

Соята увеличава нивото на естрогена. Опитайте се да включите соята под различни форми в менюто си (соево мляко, соево олио и други). Също така можете да слагате на кожата си соево олио 30 минути след епилация. Това ще успокои кожата ви и ще намали броя на косъмчетата.

Ориенталска епилация

Тя се прави с восък и съставките са напълно натурални и там е разликата с другите от този род обезкосмявания. Ориенталският восък е съставен от мед, захар и лимон, което действа добре на кожата и не я дразни. Предимството е, че маха повече косъмчета наведнъж и резултатът е по-дълготраен.

С куркума

Смесете  лъжици куркума с кисело мляко. Нанесете с масажни движения получената смес върху кожата 30 минути след като сте се епилирали. 

С прясно мляко

Масажирайте тялото си с прясно мляко преди да нанесете хидратиращия си крем. Това ще Ви осигури още по-хидратирана кожа и още по-малко косми.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay