7 козметични продукта, които дерматолозите са добавили към черния си списък

7 козметични продукта, които дерматолозите са добавили към черния си списък

Научихме се да се доверяваме на продуктите за красота, които имат печат "одобрен от дерматолозите". Вярно е, че препоръките на тези медицински специалисти имат специфична професионална стойност и в същото време лекарите също трябва да се грижат за кожата си. Чували ли сте някога какво предпочитат да използват и какво е табу за тях?

Съставихме списък с продукти за красота, които дерматолозите никога не използват и никога не препоръчват на пациентите си. Изненадващо е да разберете, че продуктите от този списък изглеждат доста безобидни и много хора вероятно ги имат в чантата си или на рафта си в банята.

1. Лосион за ръце и тяло
Дерматолозите обикновено използват кремове, които са по-гъсти и съдържат по-висок вискозитет, отколкото лосионите. Кремовете проникват в кожата и осигуряват бариера, която предотвратява загубата на влага от кожата, докато лосионите не. Лосионите за тяло обикновено имат по-високо водно съдържание. Лосионът е подходящ за кожа, която не е прекалено суха.
2. Маска за лице с въглища
Този популярен продукт има много противници сред дерматолозите. Специалистите твърдят, че тези видове маски не са само болезнени, но и увреждат структурата на кожата. Съставките на тази маска са много агресивни, унищожават кожните клетки, тънките косми и мазнината от кожата.
3. Слънцезащитен спрей
Експертите са съгласни, че слънцезащитния спрей е много удобен за потребителя. Но предпочитат кремове за лична употреба. Невъзможно е да се приложи спрей в дебел слой. Освен това, когато се пръска, този продукт частично губи активните си елементи, преди да достигне до кожата. Дерматолозите вярват също, че слънцезащитните продукти, които съдържат цинков оксид, са по-леки за кожата и са по-ефективни. Тези продукти отразяват ултравиолетовите лъчи и кожата не ги абсорбира.
4. Олио за тен
Дерматолозите не уважават тези продукти за тен. Те имат ниска защита срещу ултравиолетови лъчи и също така запушват порите, като влошават състоянието на кожата.
5. Хидрокортизон крем
Този крем е силен стероиден продукт. Трябва да се използва, когато човек има сериозни кожни заболявания. Въпреки това, някои хора предпочитат да го използват за акне без лекарско предписание, което е доста лошо, защото може да причини обриви, изтъняване на кожата, дерматит и стероидно акне след продължителна употреба.
6. Маски за крака
Дерматолозите не препоръчват използването на овлажняващи и подхранващи маски за крака. Кремовете могат да имат същия ефект. Така че, маските за крака са доста безполезни и не са много удобни.
7. Кокосово масло
Кокосовото масло е много популярно, особено за домашна употреба. Но това не е най-добрият вариант за грижа за лицето. Кокосовото масло прави кожата мазна, запушва порите и вследствие на това води до акне и пигментация.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay