7 начина да се погрижите за краката си

7 начина да се погрижите за краката си

В човешкото стъпало има около 29 мускула. И след тежък работен ден или ходене на дълги разстояния може да изглежда, че всеки един от тях крещи. Разбираме това чувство доста добре и можем да ви помогнем да се справите с него. Със следните съвети можете да се отпуснете - и краката ви ще ви благодарят по-късно.

1. Опитайте сетивна разходка

Сензорната разходка е дейност, при която ходите боси по различни текстури. Има паркове, в които се комбинират кръгли камъни, дървесна кора, листа и трева, което ви дава релаксиращо усещане, докато стъпвате върху различни материали.

Можете също да опитате да направите това със завързани очи, като ходите по трева или мек килим, за да осигурите на себе си и на краката си релаксиращо, комфортно изживяване.

2. Ексфолирайте краката си

За гладки крака опитайте да комбинирате приятен масаж на краката с малко ексфолиране. По време на банята си използвайте ексфолиант, като скраб или пемза, и внимателно масажирайте краката си. Това е чудесно за тези от нас, които се опитват да избегнат мазоли и пукнатини по петите.

След това ги изплакнете с топла вода и овлажнете краката си.

3. Масажирайте ги с топка за тенис

Ако имате нужда от релаксиращ масаж, но желаете незабавно облекчение след дълъг работен ден, ето решение за вас. Това, от което се нуждаете, е или ролка, или тенис топка. С долната част на стъпалото внимателно я плъзнете напред-назад за приятен масаж, който може да разхлаби сухожилията.

Това ще ви помогне да предотвратите спазми, да облекчите напрежението и да ви осигури тонове релаксация!

4. Упражнявайте краката си

За да укрепите краката си, опитайте да ги разтегнете и упражнявате. Има много просто упражнение, което можете да опитате.

Поставете малка кърпа на земята. Поставете крака си в края на кърпата, оставяйки стъпалата си върху плата на кърпата. Натиснете петата си върху кърпата и свийте пръстите навътре, като прищипвате плата.

5. Нанесете лед

Ако петите на краката ви болят или изглеждат подути, има вероятност да имате някакво възпаление. Ако това се случи, опитайте да увиете лед или пакет замразени зеленчуци в кърпа и да го приложите на краката си за 15 минути. Ако болката продължава, консултирайте се с лекар, за да проучите други начини за лечение на краката и здравето.

6. Опитайте бананова паста

Ако чувствате, че краката ви са уморени и се нуждаят от педикюр, лекарството може да е във вашата кухня. За бананова паста рецептата е доста проста.

В купа или чиния намачкайте банан, така че да стане паста.

Накиснете краката си в топла вода.

Извадете единия крак от водата и го масажирайте с пастата, покривайки крака си чак до прасеца.

Правете това с кръгови движения в продължение на 4 минути.

Изплакнете и повторете същото на другия крак.

7. Режете ноктите си

Чувствали ли сте някога, че пръстите на краката ви болят след дълъг ден на носене на обувки? Възможно е ноктите на краката ви да са твърде дълги. Ако ноктите ви продължават да се притискат към обувките ви, може да получите травма, удебелени нокти, мазоли и дори болка.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay