Различни вани за крака, които разрешават различни проблеми

Различни вани за крака, които разрешават различни проблеми

Не е необходимо да ходите на СПА или да посещавате професионалист, за да получите различни ползи за здравето. Накисването на краката вкъщи не отнема много време и можете да използвате съставки, които вероятно имате вкъщи. Ваната за крака стимулира кръвообращнието и може да помогне при различни заболявания. Освен това има огромен ефект върху състоянието на ума и тялото ви.

Контрастни вани за подути крака

Различната температура на водата ще подпомогне кръвообращнието в краката и ще намали подуването. Пригответе 2 легена или кофи. Напълнете единия с много топла вода, но внимавайте да не е прекалено гореща, а другия- със студена. Накиснете краката си за 10 минути в топлата вода, след това ги сложете в студената за още 10 минути. След това отново потопете краката си в топлата вода за 5 минути.

Ароматна цитрусова вана за крака за премахване на неприятната миризма

Ако накиснете краката си в цитрусова вана за крака не само ще се отървете от неприятната миризма, но и ще намалее болката в краката.

Добавете един лимон, една лайм и един портокал (нарязани) във вана за крака с топла вода. Добавете 4 капки масло от мента, 4 капки масло от чаено дърво и 3 супени лъжици сода за хляб. Накиснете краката в сместа за около половин час.

Евкалиптова вана за намаляване на стреса

Добавете малко соли за вана във ваната за крака, след това добавете 10-12 капки евкалиптово масло. Накиснете краката си за 20-30 минути. След това ще се чувствате много по-спокойни.

Билкова вана за крака за възстановяване след дълъг работен ден

Тази домашна процедура ще помогне на тялото ви да се възстанови след дълъг работен ден, през който били седнали или изправени прекалено дълго. Също така ще получите детоксикация и по-здрава кожа. Ароматните билки също помагат за релаксация.

Направете вана за крака с топла вода, добавете 2 с. л. морска сол, 1 ч. л. сода за хляб, 1 ч. л. зехтин и каквито билки харесвате - магданоз, розмарин или мента. Можете да завържете билките в тензух, така че ваната ви да остане чиста.

Вана с лавандула за успокояване на болезнени мускули

Лавандулата е известно естествено обезболяващо средство. Тази вана ще помогне за успокояване на възпалените стави и ще донесе облекчение на мускулите, а приятният аромат ще успокои ума ви.

Към вана с топла вода добавете 1/2 чаша соли за вана, 2 супени лъжици сода за хляб и 6 капки етерично масло от лавандула. Накиснете краката си за 15 до 30 минути.

Вана с лимонов сок за пожълтели нокти

Добавете супена лъжица пресен лимонов сок към водата и просто накиснете пръстите на краката си. Директното разтриване на резен лимон в пожълтелите нокти също ще помогне.

Вана с английска сол за намаляване на възпалението

Английската сол има доста добър ефект в случаите на болка и възпаление.

Поставете 2-3 супени лъжици от солта във вана с топла вода. Накиснете краката си в сместа за 10 до 15 минути. Солта може да направи кожата суха, така че е важно да овлажнявате краката добре след тази процедура.

Вана със сода за хляб за суха кожа

Топла вана със сода за хляб може да бъде най-доброто решение, ако искате да премахнете мъртвата кожа от краката. Но трябва да имате предвид, че ако имате чувствителна или прекалено суха кожа, това не е подходящо за вас.

За да направите ваната добавете 2-3 супени лъжици сода за хляб в пълна вана за крака с топла вода и накиснете краката си за 10-20 минути. Нанесете крем за крака след тази процедура.

Вана за крака с оцет

Ябълковият оцет бързо ще осигури облекчение на подутите крака и глезени и може да помогне за успокояване на сухите, напукани стъпала, както и за лечение на мазоли. Тази вана също може да помогне за намаляване на миризмата на краката. Оцетът има добри противогъбични свойства, така че тези, които имат гъбички по ноктите на краката, могат да опитат.

За тази вана използвайте хладка вода, за да не изсушите кожата. Смесете 1 част оцет с 2 части вода и накиснете краката в сместа за 10-15 минути. Можете да използвате етерични масла, за да направите аромата по-приятен.

Краставица за намаляване на сковаността

Можете да нарежете краставица на тънки филии и да ги разположите върху стъпалата. Увийте краката с нещо, така че краставицата да не пада и оставете да подейства около 20 минути. Другият вариант е да добавите сок от краставица във ваната за крака.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay