Jenite тестват: Кола маска у дома

Jenite тестват: Кола маска у дома

Темата за обезкосмяването е болна не за една, не и за две жени. В непрекъснатия си стремеж да сме красиви и с безупречна визия постоянно търсим начини да постигнем гладка кожа без много усилия и на достъпна цена. Истината е, че в забързаното всекидневие все повече дами прибягват към самобръсначката, а сами знаем колко нетрайни са резултатите и колко наранявания можем да получим.

Затова отново на помощ идва Михаела Михайлова, която за пореден път показва, че предпочита да се погрижи за своята красота в домашни условия, разчитайки само и единствено на себе си. Днес тя ще сподели с нас своя опит с употребата на кола маска у дома. Лесно ли става, боли ли, какви подробности трябва да знаем преди да се захванем с това? Продължавайте да четете и ще разберете:

--

Не знам дали и вие сте като мен, но за своите 26 години винаги съм използвала бръснач, за да премахна нежеланото окосмяване. 

Започнах много рано, като тинеийдърка. Майка ми, разбира се, беше против и ми казваше, че правя грешка. Имаше няколко опита да ме заведе на кола маска при козметик, но болката за мен беше непоносима и се притеснявах от цялото пищене и мятане, което причинявах на нищо неподозиращата козметичка. Та.. след две посещения се отказах. 

По-късно получих за подарък - епилатор. Положението беше същото, неприятно. 

Отдавна не съм ползвала депилиращ крем, но преди десетина години миришеше токрисично, но все пак си вършеше работата, горе долу и успявах да се справя и да не се тревожа как изглеждам. Но, да си кажем честно - ефектът е същият като на бръснач. След няколко дни трябва да се повтори. А колко по-лесно и бързо в със самобръсначката… и няма убийствена миризма. 

Майка ми, от друга страна, винаги е ползвала епилатор, кола маска с ленти у дома. Винаги съм й завиждала малко, за тези й умения. 

И така от както се помня ползвам самобръсначка. На третия ден вече косъмчетата са се надигнали - готови за война. От един корен излизат по три. Искаше ми се да променя това. 

Нали знаете, нова година, ново аз. Та и аз така. Още ноември месец, на намаленията си взех твърда кола маска. Уж безболезнена. Никак не вярвах, че това чудо и "без болка” може да се използват е едно изречение. 

Започвах да тествам, след няколко изгледани клипа в Тик Ток и Youtube, викам си: "е к'во толкоз, мога и аз”, но както при всяко нещо - има си тънкости. 

Ето какво научих и какви грешки направих: 

Първо и най-важно, според мен, е кожата да бъде добре хидратирана. Изводът ми е, че колкото по-суха е, толкова повече боли.

Jenite тестват: Кола маска у дома

Важна стъпка, която може би повечето жени подценяват е скрабът за тяло. Той премахва мъртвата кожа и предотвратява врасналите косъмчета. Не е нужно да инвестирате в продукти от дрогерията, може да си направите успешно скраб и у дома. Съставките са във вашия шкаф - захар, кафе, зехтин и готово. 

Добре почистената и хидратираната кожа според мен са ключът към безболезнената кола маска.

Друго важно нещо е мястото, на което я поставяте да е сухо. Грешка номер едно, която правих, когато премахвах косъмчетата от горната си устна беше да съм нанесла олио, серум на нея, малко преди да започна. Тогава забелязах, че се отлепя много по-трудно и боли повече. Същото беше и в зоната на подмишниците. За хората, които са по-пълнички (като мен) или пък повече се потят, бих посъветвала да използват бебешка пудра, за да може всички малки гънки да са добре подсушени. Да си кажем нещата както са… хаха 

Научих още, че слоят кола маска не трябва да е нито прекалено тънък, нито прекалено дебел. Ако нанесете малко количество, може да се скъса. Трябва практика, за да свикнете с точното количество. 

След като сте поставили продукта, уверете се, че сте нанесли и "бордюрче”, в края. Така лесно ще го отлепите, без да опасност да счупите нокът, докато "човъркате”. 

Внимавайте маската да не е прекалено гореща, за да не се изгорите, но и не твърде студено, няма да се разнесе добре.

Jenite тестват: Кола маска у дома

Добра светлина. Намерете светло място, където да се епилирате. Важно е да виждате добре както се случва, за да не пропуснете цяла линия от крака си, например. 

Олио за тяло. Ако след процедурата имате остатъчно количество върху кожата си, то лесно можете да го премахнете с олио за тяло, то просто ще падне. 

Изравняване на косъмчетата. Когато започвах си мислех, че ще е необходимо един път в месеца, например, да го правя, когато добият нужната дължина. Косъмчетата трябва да са сравнително дълги, за да може да се захванат за продукта. Изненада! Седмица, две след първия опит забелязах нови нашественици. Оказа се, че има период на изравняване на косъмчетата преди заветния един месец гладка кожа.

Определено свикнах с това да си правя кола маска у дома. Ако и вие се забавлявате да пробвате неща вкъщи, то това е за вас.

Jenite тестват: Кола маска у дома

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay