Трябва ли да се тревожите за окосмяването по корема?

Трябва ли да се тревожите за окосмяването по корема?

Независимо дали решите да запазите космите по тялото си или да ги премахнете, няма правилно или грешно решение. Ако сте от феновете на епилацията, имате няколко възможности.

Тъй като окосмяването по корема е сравнително лесно за премахване у дома, можете да се придържате към метода "направи си сам". Но ако предпочитате да се сбогувате за по-дълго време с космите, имате няколко професионални възможности. Зависимост от вашия тен на кожата, чувствителност и дебелина на косъма обаче, може да се наложи да бъдете по-внимателни с някои алтернативи, за да предотвратите белези и алергични реакции.

Бръснене

Самобръсначката е един от най-познатите методи за епилация. Използването й е бързо, лесно, безболезнено, стига да не се порежете, и може да се бръснете под или извън душа. Бръсненето е достъпно, но ще трябва да се бръснете често, за да поддържате кожата си гладка. Ако имате по-дебел косъм, можете да почувствате сърбеж, когато косъмът започне да расте отново. Ексфолирайте редовно, за да се спасите от врасналите косми.

Кремове за депилация

Този метод е лесен и относително евтин. Някои премахват космите за броени минути, като разграждат косъма, така че да може да се изтрие с кърпа. Подобно на бръсненето, те премахват космите на или малко под нивото на кожата. Така че и те са временно решение.

Кола маска

Кола маската вече е често срещана. Восъкът се разстила върху косъма и след това бързо се отлепва, за да отскубне косъма. Кола маската осигурява по-дълготрайни резултати от бръсненето и кремовете. Има обаче и недостатък – методът може да е болезнен, а при някои дори да причини алергия.

Лазерна епилация

Лазерните и други базирани на светлинна технология методи работят за увреждането на космения фоликул. Лазерната епилация може да изисква от шест до осем сесии, за да видите резултатите, така че трябва да бъдете готови да направите инвестиция. До преди няколко години терапията беше най-успешна върху хора, имащи по-тъмно окосмяване и по-светла кожа, но технологията вече е по-напреднала.

Електролиза

Ако искате окосмяването да изчезне завинаги, най-добрият вариант е електролизата. Това е вариант, който е ефективен при лица, които не могат да се подложат на лазерна епилация. Имайте предвид, че процедурите отнемат време и могат да бъдат болезнени.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay