Pin-up пролет

Vintage Sofia представи новата си пролетно-лятна колекция

Една от персоналните ни любимки, дизайнерката Илка Пейчева, показа новата си пролетно-лятна колекция, която ни грабна от пръв поглед и просто нямаше как да пропуснем да споделим чудесното, романтично и топло усещане, което разпалват в сърцата ни дрехите ѝ.

Зърнахме част от очарователните рокли, които Vintage Sofia показа онлайн и веднага я потърсихме, за да ни каже това-онова за колекцията.

Ето какво ни сподели Илка в забързания си слънчев петък, докато минаваше пътя от студиото си на ул. Гладстон до клуб Culture beat, който тази вечер (24 март) ще се превърне в поредната трибуна на винтидж културата у нас:

"Като цяло тематиката на новата пролетно-лятна колекция на Vintage Sofia е "pin-up", като дрехите са правени изцяло в този дух. За ролките сме поръчвали специални платове. Мотивите изцяло са съобразени с "pin-up" усещането – облеклата изобилстват от щампи, типични за течението - сладоледи, моряшки елементи, щъркелчета, ноти, корабчета и всичко онова, с което сме свикнали да асоциираме красавиците от 40-те и 50-те. Също така, добавили сме и различни декорации в същата стилистика – те са уникални и не биха могли да се намерят в България.

Роклите са предимно или много тесни в талията, или много разкроени надолу, или са тип "Кока-кола" - подчертаващи женският силует и красота. Във всички случаи, кройките на дрехите са такива, че те изваждат най-красивото от жената – това бе главната ни идея и се надявам, че сме я постигнали.

Платовете са подбирани от различни фабрики и поръчвахме онлайн – предимно от Щатите. Те са почти изцяло памучни, за да могат дамите да се чувстват удобно в роклите.

Цветовата гама е изключително разнообразна – разполагаме както с много светли неща, така и доста флорални и ярки модели. Бихме могли да предложим и стилни черно-бели рокли. Постарали сме се да предложим по нещо за всеки вкус.

Моделите, включени в колекцията, са 15, като освен рокли, има и едно червено сако на бели точки, както и няколко якета с флорални мотиви – те са изключително женствени. Ушихме и един гащеризон, който се състои от къси панталонки и бюстие с чашки.

Имаме и мъжка линия – няколко сака с типичните декорации на ревера."

Както вече ви разкрихме, Илка ще представи колекцията си по време на събитието "Red Lipstick&Vintage Beats” в клуб Culture Beat, в което централно място заемат симпатягите от The Smugglers Collective. Там всички, които желаят, биха могли да разгледат дрехите и даже да си поръчат някой от моделите, който да бъде ушит специално за тях и скроен според размерите им.

Разгледайте част от колекцията горе, в галерията.

8 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 17.05.2012|19:21
Това е модата от 60-те до 80-те години на миналия век!Дано само платовете не са крепончета и басмички,иначе нищо ново под слънцето!Не са нито кой знае колко оригинални,нито уникални!
1
Не е посочен 26.03.2012|09:11
не са лоши рокличките
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay