Turbine XS е часовник, който никоя жена не е имала до сега

Часовник, който никоя жена не е имала

През 2009г. една от най-луксозните и уважавани часовникарски компании Perrelet създаде уникално подобрен вариант на иновативния си механизъм – двойния ротор (Double Rotor). Вдъхновен от динамичното движение на турбината, часовникарското произведение Turbine се превърна във впечатляваща и емблематична характеристика на часовниците им.

До сега се предлагаха само мъжки варианти с марката Perrelet, в които е инкорпориран новия механизъм, но сега по време на специализираното изложение в Базел (24-31 март) компанията ще представи и женския вариант Turbine.

Основавайки се на неповторимия успех на мъжкия Turbine XL, Perrelet решават да грабнат успешната вълна и да продължат сърфирането си, като създадат дамския еквивалент. Името Turbine XS само обозначава, че е за по-малка и нежна китка.

Корпусът на часовника е изработен от титан или неръждаема стомана, а дамите ще имат възможността да избират от два цвята DLC покритие – черно и бяло.

Дизайнът е очарователна комбинация от спорт и лукс. Тук главна роля играе сложният механизъм на "турбината" и дизайнерското решение за по-женското му представяне. Единият ротор е покрит с диаманти, които при движение на механизма, засилват блясъка си, като това от своя страна привлича заинтересовани погледи. Още диаманти са инкрустирани в безела и лъговете, за които се захваща каишката.

Вместо на оригиналната гумена каишка, използвана в мъжкия часовник, в Turbine XS часовникарите на швейцарската компания са заложили на сатена.

Циферблатът е спортен, няма съмнение, но диамантите прибавят една изключителна елегантност. За това сме затруднени в определянето на стила, макар че жената, която носи авиаторски кожени ръкавици с високи токчета, ще съчетае Turbine XS в убийствена комбинация.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay