А вие колко често критикувате формите си?

97 % от жените не харесват телата си

А вие колко често критикувате формите си?

Замисляли ли сте се колко често се поглеждате в огледалото на ден. Сигурни сме, че ако се опитате да ги пребройте, цифрата ще надмине очакванията ви.

 

Според Glamour Us: 97 % от жените си мислят: "Мразя тази част от тялото си", поне веднъж дневно. Списанието пита 300 жени на различна възраст и с различно телосложение какво мислят по въпроса. Те разкриват колко често поглеждат към своите несъвършенства и каква е емоцията, която изпитват.

 

Оказва се, че жените имат средно по 13 негативни мисли за себе си на ден, а някои от тях стигат и доста по-далеч. Някои дами си признават, че често "обстрелват" с критични и подигравателни коментари събеседниците си. Олеква им и се чувстват по-добре, когато знаят че и другите си имат недостатъци.

 

"Всъщност сме свикнали да се критикуваме, вместо да се гордеем с добрите си страни", споделя Ann Kearney-Cooke, психолог в Cincinnati.

 

 

Според нея съществуват три мощни "егоубийци", с които се сблъскваме ежедневно. Рекламните блокове, алтетичните и стройни жени, които рекламират хапчета за отслабване и моделите, рекламни лица на големи компании за козметика.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay