Изглеждаме добре сред красиви хора

Обкръжението въздейства!

Изглеждаме добре сред красиви хора

С колкото по-привлекателни хора се движим, толкова по-привлекателни ще изглеждаме самите ние. Доказано е!

 

Проучване в САЩ установява, че често мъжете смятат за по-атрактивни жените, които излизат с привлекателни мъже. За да стигнат до този извод, изследователите търсят връзката между хорското поведение и това на животните, когато става въпрос за лов... лов на партньор.

 

С проучването се заемат учените от Университета в Калифорния. Те молят 30 хетеросексуални мъже и жени да оценят по десетобалната система колко привлекателни са двойките на снимките.

 

Първоначално на изображенията са показани хората самостоятелно, а след това се представят и техните половинки. Целта била участниците да разкажат как точно възприемат хората от противоположния пол на снимката.

 

Резултатите сочат, че когато единият партньор в двойката е привлекателен, то тогава "рейтингът" на другия се покачва. В същото време на снимките, на които същите хора били сами, е, тогава никой не ги считал за толкова хубави.

 

Специалистите заключават, че крайните резултати са добри. Ако обкръжението на необвързаните се състои от симпатични и чаровни хора, то тогава шансовете им да ги възприемат като такива се удвояват.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay