Активна почивка

Ваканцията - изпити коктейли или изгорени калории

За повечето хора идеалната почивка на морето включва всичко друго, не и движение. Тези дни на различен режим обаче може да повлияят негативно на вашата фигура. Предлагаме ви вместо това да почивате активно – никой не е казал, че трябва да посещавате фитнеса на хотела. Има много по-забавни начини да изгорите своите калории. Така ще се върнете след отпуската си със сувенири и спомени. Вместо със закръглена талия или отпуснати крака.

 

Постройте замък: 100 калории / час *

Потърсете детското в себе си и си постройте замък с подръчните материали от плажа – пясък, мидички, морска вода. Ако си направите труда да изкопаете малко мокър пясък и да го носите далеч от водата, ще увеличите ефекта от упражнението. Или по-скоро забавлението! Представете си какво натоварване ще окажете върху ръцете и краката си, когато пренасяте кофички, пълни с пясък. Неусетно ще проведете една своеобразна тренировка на своето тяло.

 

Хвърляйте фрисби: 175 калории / час

Играта на фрисби ангажира вашите рамене и ръце, но не само. Представете си колко метра ще изтичате по пясъка, докато гоните летящия диск, неподвластен на физичните закони. Тази игра ще развие и координацията ви между зрение и реакции. Само си намерете партньор, който да удари едно рамо на идеята.

 

Тичайте по плажа: 800 калории / час

Това традиционно физическо упражнение е много по-приятно, когато краката ви стъпват по плажа, вместо по пътеката за бягане. Тичането тренира всички мускулни групи на тялото ви, а колкото повече потъвате в пясъка, толкова ефектът от натоварването е по-голям.

 

Плувайте: 410 калории / час

Плуването е може би най-хубавия спорт. То натоварва тялото равномерно и щади ставите. Кардио упражнението ще ви охлади и изобщо няма да усетите реалното натоварване, което оказвате върху мускулите си. За почивка може да потичате във водата – там съпротивлението е огромно, както и броят на изгорените калории за час – над 400!

 

Играйте плажен волейбол: 500 калории / час

Този спорт е най-популярното занимание на плажа. Сигурно сте виждали всички онези красиви мадами, които бият сервис или се хвърлят за някоя топка. Това лято може да сте една от тях. Опитайте да играете със свои приятели. Може да не сте тренирали никога, но не е късно да се научите! Натоварването е много голямо, но ви гарантираме, че ще се забавлявате от сърце.

 

* посочените стойности са приблизителни и зависят от вашето тегло

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 20.07.2011|13:35
ХАХАХА :) Какви мании ти чуваш ли се какво говориш? Почивката за теб в какво се изразява, само да лежиш ли? Жалко е за теб, че не обичаш да спортуваш и си застоял човек!
2
Не е посочен 20.07.2011|12:05
Ваканцията е за да се почива. Ако това за някои значи тренировки, ограничения и мании по иначе не-толкова-идеалните крака - ок. Но едва ли:)
1
Не е посочен 20.07.2011|11:36
Когато съм на плажа обожавам да играя на волейбол и да плувам, но и да лежа на плажа и да чета книга. Старая се да ги редувам, за да не се върна от почивката "със закръглена талия или отпуснати крака". Пък и когато човек се движи или е във водата по-бързо почернява, което е още един плюс . :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay