Без целулит за лятото: 5 естествени начина да се отървем от него

Без целулит за лятото: 5 естествени начина да се отървем от него
Canva

Целулитът е често срещано състояние на кожата, характеризиращо се с появата на малки бучки или трапчинки, придаващи на кожата вид, подобен на портокалова кора. Това се случва, когато мастните клетки мигрират точно под повърхността на кожата, създавайки тези неравности. Целулитът засяга предимно жените, но мъжете също могат да го получат. Въпреки че не е медицински проблем, някои хора избират да го лекуват чрез промени в начина на живот, локални лечения или дори процедури като липосукция или лазерна терапия.

Днес обаче ще ви представим пет естествени начина за борба с целулита:

Хидратация: Пиенето на много вода помага за изхвърлянето на токсините от тялото ви и поддържа кожата ви хидратирана, което може да помогне за намаляване на появата на целулит. Стремете се към поне 8 чаши вода на ден.

Здравословна диета: Консумирайте храни, богати на фибри, антиоксиданти и омега-3 мастни киселини, като плодове, зеленчуци, постно месо, пълнозърнести храни и здравословни мазнини. Избягвайте преработени храни, захар и алкохол, които могат да влошат целулита.

Упражнение: Редовната физическа активност, особено силовите тренировки и кардиото, може да помогне за укрепване на мускулите, подобряване на кръвообращението и изгаряне на мазнините, което води до намалена видимост на целулита. Опитайте дейности като ходене, джогинг, плуване или вдигане на тежести.

Масажи: Масажът може да помогне за стимулиране на кръвния поток и разбиване на мастните натрупвания под кожата, намалявайки появата на целулит. Можете да получите професионален масаж или да опитате самомасаж с ролер за масаж или четка за тяло у дома.

Ексфолианти: Използването на ексфолианти върху засегнатата област може да помогне за премахване на мъртвите кожни клетки и да направи кожата ви да изглежда по-гладка. Можете да използвате търговски ексфолиант или да направите свой собствен у дома със съставки като кафе, кафява захар или сол. Просто не забравяйте да бъдете нежни, когато ексфолирате зоните с целулит.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay