Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!

Разберете как азиатските жени поддържат безупречния вид на кожата си

Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!

Здравейте, дами!

Коя от вас не се възхищава на идеалната кожа на азиатките? Аз лично съм задавала няколко пъти въпроса "Как постигате толкова красива кожа?”, когато съм имала късмета да гримирам момичета от Япония и Корея.

Трябва да отбележа, че Азия е поне 10 години пред Америка и останалата част от света, що се отнася до козметичните проучвания и крайните продукти, които излизат на пазара. Жените пък са меко казано пристрастени към грижата за кожата.

Те казват, че красотата им е генетичен фактор, но все пак днес ще ви представя няколко съвета, които ще ви помогнат да преборите генетиката.

1. Диета, много вода и 8-часов сън
Тук едва ли ви казвам нещо ново. Няма как да танцувате цяла нощ с коктейл в ръка и цигара в уста и да очаквате кожата ви да е безупречна.

Опитвайте се да ядете разнообразна храна, която да е свежа (като плодове и зеленчуци). Определете си "ден за почивка”, в който да си хапвате каквото ви се иска, но се старайте през по-голямата част от времето да водите здравословен начин на живот.

Човешкото тяло е изградено до голяма степен от вода, така че тя е от съществено значение за хидратацията и здравето като цяло.

2. Гримът трябва да бъде почистван редовно, без изключения!
Ако търсите онази перфектна кожа с невидими пори, не трябва да позволявате гримът или замърсяването от околната среда да се натрупва върху кожата ви.

Тази стъпка е може би най-трудна - често се прибираме уморени след лекции, работа или разходка навън и всичко, което искаме, е да се настаним в уютния креват. Трябва обаче да отделите 3 минути, за да почистите грима си.

Методът 424 е практикуван често от азиатските актриси. Те нанасят и втриват в кожата си олио в продължение на 4 минути, последвано от течен сапун за лице, който втриват за 2 минути, и изплакват обилно с вода за 4 минути. Използването на олио преди сапуна се смята за двойно почистване.

3. Сутрешното почистване и ексфолиация

Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!

Почиствайте лицето си сутрин и вечер, независимо дали носите грим, или не. 2-3 пъти седмично ексфолирайте лицето си с ексфолиращ течен сапун за лице.

Можете да използвате и от онези електронни четки за почистване на лицето. С потупващи движения подсушете (не търкайте!) или оставете лицето си да изсъхне само. Изпитан съвет срещу пъпки от друга азиатска актриса е измиването и дезинфекцията с хладка солена вода.

4. Балансирано pH
От изключително значение за здравето на кожата е тонерът за лице. Това е нещото, от което се нуждаете. След като вече сте почистили лицето си, нанесете от него с памук или директно с пръсти.

5. Маските за лице
Докато някои азиатки твърдят, че за една година нанасят до 600 маски за лице (което си е доста), не се безпокойте - няма нужда да се престаравате толкова. Много популярни в Азия са маските от хартия, които се нанасят лесно и бързо, без допълнителни приготовления.

Идеалният вариант е домашната маска, която можете да си направите, когато имате повече свободно време. Тази с белтък и мед е идеална за дълбока хидратация. Кубчетата лед също са много полезни при свиване на порите и торбичките под очите и цялостното стягане и освежаване на кожата.

6. Кремовете

Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!

Азиатките, както вече споменах, са обсебени от продуктите за кожа. Могат да използват до 17 продукта върху лицето си в един ден! Но един дневен крем със защитен фактор и нощен серум би трябвало да са ви достатъчни. Кремът за околоочен контур също е изключително важен.

7. Тренирайте лицето си
В платформи като YouTube можете да откриете много примери за това как да масажирате лицето си за по-млада и еластична кожа.

8. Зоната под очите
Не я пренебрегвайте! Винаги нанасяйте продуктa, който използвате, с безименния си пръст, за да не нараните кожата под очите.

Съществуват освежаващи лепенки, много популярни в Азия, които се поставят за 5 минути и помагат да се справите с тъмните кръгове и подпухналите очи. Някои актриси твърдят, че тайната за продължителната им младост се крие именно в очния крем.

9. Максимална хидратация

Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!

Хидратирайте лицето си с подходящите продукти, но не забравяйте деколтето и шията, които са на показ толкова, колкото и лицето ви.

Един много ценен съвет е да загреете продукта, на който сте се доверили, между пръстите си, преди да го нанесете върху кожата си. Абсорбацията е доста по-добра. Нанасяйте с леки потупвания, а не с търкане.

10. Качествата на термалната вода
Спрейоветe с термална вода, които са доста познати, и които можете да намерите в повечето аптеки днес (Avène, La Roche Posay, Uriage са няколко известни примера), са прекрасно средство за освежаване на кожата в топлите дни, но най-вече за запазване на нейната хидратация.

Остава ви само да бъдете постоянни и да се радвате на резултатите! Не забравяйте да се усмихвате – това е най-доброто средство срещу стреса.

Това е от мен и Азия за днес, дами! Ако статията ви е харесала, споделете я в любимата социална мрежа! Среща следващият четвъртък с няколко сватбени предложения за грим и прическа.

С любов,
Зори

Бюти съветите на Зори: 10 препоръки за красива кожа (Директно от Азия)!За автора: 

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог. 

Може да следите проектите й, както и статиите й за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/Z

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay