Дюкан срещу здравето

Режимът на френския диетолог може да бъде изключително опасен

Дюкан срещу здравето

Кой ли не е чувал и кой ли не е изпробвал, било то за ден или месец, диетата на световноизвестния диетолог Пиер Дюкан. Тревожни новини около въпросния хранителен режим разбираме обаче от BBC.

 

След като диетологът Жан-Мишел Коен съди Дюкан, че методът му за отслабване е много опасен за здравето, то на 6 юли Пиер беше задължен от съда да изплати на опонента си сумата от 4 300 долара. Според Коен протеиновата диета може да доведе до рак на гърдата и различни опасни болести на сърдечносъдовата система. В това твърдение се убеди и съдът, което е силен повод за тревоги на всички почитатели на режима.

 

Диетата на Дюкан е стресираща за организма, с изключително силна първа фаза, която предизвиква ударна протеинова консумация – дисбаланс, който много диетолози считат за опасен.

 

Предложението на диетолога Коен е доста по-ненатоварващо и лесно за изпълнение. Той предлага хранително превъзпитание, включващо приема на от 900 до 1600 калории дневно, без да се изключват каквито и да било храни. Коен застава твърдо зад тезата, че храненето е блажено удоволствие и дори препоръчва консумирането на вино и шоколад, стига количествата да са контролирани.

 

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.07.2011|11:18
Познавам много гора, които отслабнаха с тази диета и нямат никакви здравословни проблеми. Аз също съм се подлагала на нея, но само за 1 месец, повече не издържах и нищо ми няма и на мен. Може би при всеки е индивидуално. От личен опит знам, че по-голям ефект имат диети, с които се отслабва постепенно, защото така се задържат свалените килограми. Все пак хора, които трябва да отслабнат много е задължително да посетят диетолог.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay