Ел Макферсън: Всички лица на успеха

Модел, майка и бизнесдама в едно Тяло

Тя е на 48 години, но възрастта е последното нещо, което някой забелязва у нея. Притежава най-дългите крака в света, продължава да носи красноречивия прякор Тялото и е вечният символ за сексапил.

Кариерата й на модел започва, когато е едва на 15 години, но амбициите и никога не са били насочени към подиумите. Ел Макферсън се снима, за да спечели достатъчно пари за обучението си по право. Интелектът й е безценно качество, което ясно я отличава от масата моделки. Дори и днес тя призовава младите момичета, проправящи си път към Света на модата, да не забравят образованието си, защото едно е сигурно - красотата е до време. Въпреки че при нея сякаш това време няма да дойде никога.

Ел говори перфектен френски, италиански и испански. Живее в Англия, а всъщност идва от далечна Австралия. Дъщеря е на милионер, но носи фамилията на втория съпруг на майка си. Причината: административна грешка.

Еленор, както е истинското й име, е първата манекенка, снимала се на корицата на списание Time. Сериозното издание забелязва не само перфектното й тяло, но и неустоимата й харизма. Затова взаимно си подават ръка - за да започнат, всеки по своему, една нова ера на развитие.

Най-голям тласък обаче, получава от популярното списание Sports Illustrated. Била е на корицата му цели 5 пъти, а за да осъществи първия, е влязла в кабинета на главната редакторка, съблякла се е чисто гола и уверено е заявила, че ще даде на изданието най-успешната корица. Така получава прозвището Тялото, с което е известна и до днес. А "пророчеството" й се оказва напълно вярно.

Австралийската красавица е един от най-успешните модели на 90-те години. Заедно със Синди Кроуфорд, Клаудия Шифър, Линда Еванджелиста и Наоми Кембъл се превръщат в ново поколение деца на модата - супермодели. Всички те живеят за това, което правят. И го правят отлично. Затова и днес имената им са като свещен еталон за звездния бранш.

Ел Макферсън се е снимала за най-добрите модни списания. Участвала е в редица реклами, направила е своят пробив и в киното. Но когато възможности и амбиции се превръщат в едно цяло, sky is the limit*.

Супермоделът ясно осъзнава, че финансовата й независимост може да бъде осигурена единствено чрез собствен бизнес. И го създава - прави го толкова успешен, че благодарение на него се превръща в милионерка. Все пак, кой не би искал да се докосне до бельото на Тялото. "Elle Macpherson Intimates" става марката, която е най-продавана както във Великобритания, така и в Австралия. При това едновременно.

Успехът ражда втори, а единственото, което Ел прави, е да доказва изкушаващата максима. Тя създава и линия козметични продукти "Elle Macpherson - The Body”. Освен това е и президент на компанията за сърф екипи Hot Tuna, а през 2008 година подписва 3-годишен договор за рекламно лице на козметичния гигант Revlon.

По последни данни на Forbes състоянието й се изчислява на завидните 70 милиона евро.

Проектите за Ел не спират. От водещ на "Следващият топ модел на Великобритания", днес погледът й отново е насочен към модните риалити-формати. "Звезда на модата" ("Fashion Star") е бъдещото й занимание. Телевизионното шоу ще предложи на 12 неизвестни дизайнери уникалната възможност да спечелят договор за милиони долари за продажбата на собствената им линия дрехи. Ел Макферсън, Тайра Бенкс и Хайди Клум ще се съберат на екрана за да напомнят дефиницията на понятието "супермодел". Както всяко подобно шоу, така и това, ще помогне на талантливи, в своята област, участници, да докажат себе си и да бъдат забелязани. Защото, когато талантът е налице, няма никакво значение откъде идваш - по-важно е накъде отиваш и ще успееш ли да стигнеш.

Макар и затрупана от ангажименти, австралийската красавица винаги намира време за най-важните мъже в живота си, а именно нейните синове. "Децата са най-голямото ми постижение. Те са моето спасение. Те са част от моето префокусиране отвън навътре. Децата ми са подаръци, те ми напомнят кои са важните неща в живота."

Ел Макферсън е множество примери - блестящ супермодел, добър родител и отличен бизнесмен. Оценява достойнствата си и не се страхува да заяви убедеността си, че никога няма да се оттегли от т.нар. развлекателна индустрия. Тялото е поредното доказателство, че "красив ум" е съществуващо понятие. Поредното доказателство, че няма нищо по-нормално от това бизнес и мода да вървят ръка за ръка. Успешно.

 

*sky is the limit - (англ.) небето е граница

16 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay