Как да предпазим кожата на ръцете си през зимата?

За да е мека и гладка

Как да предпазим кожата на ръцете си през зимата?

През зимата кожата ни е изложена на изпитание, както и целият ни организъм. Ръцете имат много фина кожа и всеки път, когато са без ръкавици, се напукват, стават по-груби и понякога дори това ни причинява болка. Как да направим така, че да ги защитим през най-студения сезон от годината? Ето няколко съвета.

Хидратирайте ги постоянно

През зимата хидратиращият крем за ръце би следвало да стане нашият най-добър приятел. Трябва да си слагате такъв поне два пъти дневно, а дори и повече. След измиване е хубаво пак да се намажете. Добре е да разберете, че както мажете лицето и краката си, за да са кадифено гладки, то същото трябва да правите и с ръцете си. 

Масажът също е задължителен

Може да е от професионалист, може и да е вкъщи, но го правете! Подарявайте грижа на ръцете си често, за да Ви се отблагодарят те с изящния си вид.Идеално време за правене на такъв масаж е вечерта. Докато си правите вечерната маска на лицето, можете да направите и благотворния масаж.

Не забравяйте за ноктите! 

Така, както полагате грижи за тях през лятото и ги лакирате, правете това и през зимата. Да, може би цветните лакове не са чак толкова удачни, но важното е да си слагате лак.

И задължително предпазвайте ръцете си с ръкавици, когато вършите домакинска работа

 

Ръцете на жената говорят много за нея, оставете вашите да кажат само хубави неща!

Станете част от Jenite.bg въвFacebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay